Lieke Wouterse

Adviseur

Expertises

Profiel

Lieke is maatschappelijk betrokken, proces- en resultaat gericht, analytisch sterk, leergierig en gedreven. Ze kan projectmatig werken, is organisatorisch sterk en prettig om mee samen te werken.

Sinds januari 2018 werkt Lieke als trainee adviseur bij ons team Jeugd & Radicalisering en als coördinator bij het Radicalisation Awareness Network (RAN). Naast het uitwisselen van kennis en ervaringen en het verzamelen van good practices, formuleert dit netwerk beleidsaanbevelingen ter voorkoming en bestrijding van radicalisering.

Als trainee leert Lieke het vak van adviseur door adviseurs te ondersteunen in hun werkzaamheden en daarnaast workshops en trainingen te volgen.

Rollen

Adviseur, projectmedewerker, coördinator, onderzoeker

Expertise

Preventie van radicalisering

Opleiding

  • Master Publiek Management, Universiteit Utrecht
  • Bachelor Romaanse Talen en Culturen (Frans), Rijksuniversiteit Groningen

Projecten

  • Radicalisation Awareness Network (RAN) in opdracht van de Europese Commissie 
    RAN is een netwerk van momenteel zo’n 5000 eerstelijnswerkers, zoals docenten, agenten en jongerenwerkers uit alle 27 EUlidstaten, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook produceren we beleidsadviezen voor lidstaten, zoals onlangs, vanuit de werkgroep van gevangenispersoneel, over de detentie van verdachten en veroordeelden van terrorismemisdrijven of over de aanpak van terugkeerders of groepen rechts-extremisten. RadarAdvies heeft RAN opgezet en begeleidt nu de 10 werkgroepen van het netwerk. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.