Lieke Wouterse

Adviseur

Expertises

Profiel

Lieke is een van de meest betrokken teamspelers die je kunt hebben in een team. Ze werkt altijd resultaatgericht samen aan een kwalitatief eindproduct. Hierbij heeft zij zowel oog voor detail als voor de bredere context van een vraagstuk. Ze is oplossingsgericht en denkt ook meteen al voorbij de oplossing: hoe te werken aan de implementatie ervanNet dat stapje extra dus. Hierbij komen haar analytisch en organisatorisch vermogen goed van pas!  

Sinds 2018 werkt Lieke voor het Radicalisation Awareness Network. Ze is zowel inhoudelijk als projectmatig verbonden aan verschillende thematische werkgroepen van dit grote Europese netwerk. Ze heeft dagelijks contact met eerstelijnswerkers uit alle EU-lidstaten en weet tactvol te schakelen tussen beleid en praktijkZe is ervaren in het begeleiden van (digitale) bijeenkomsten. 

Rollen

Adviseur, onderzoeker, coördinator, projectmedewerker, beleidsmedewerker, moderator, spreker, trainer 

Opleiding

  • Master Publiek Management, Universiteit Utrecht
  • Bachelor Romaanse Talen en Culturen (Frans), Rijksuniversiteit Groningen

Projecten

  • Radicalisation Awareness Network (RAN) in opdracht van de Europese Commissie 
    RAN is een netwerk van momenteel zo’n 5000 eerstelijnswerkers, zoals docenten, agenten en jongerenwerkers uit alle 27 EUlidstaten, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook produceren we beleidsadviezen voor lidstaten, zoals onlangs, vanuit de werkgroep van gevangenispersoneel, over de detentie van verdachten en veroordeelden van terrorismemisdrijven of over de aanpak van terugkeerders of groepen rechts-extremisten. RadarAdvies heeft RAN opgezet en begeleidt nu de 10 werkgroepen van het netwerk. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.
  • Spreker bij United Nations Counter-Terrorism Committee (UNCTED) in New York (januari 2020) namens het Radicalisation Awareness Network
  • Evaluation and Mentoring of Multi-Agency Approach to Violent Radicalisation (EMMA) (2020-2021) in opdracht van de Europese Commissie
    Coördinatie van en advies aan peer-to-peer network van Nederlandse gemeenten over hun lokale multi-agency aanpak van radicalisering en verbetering daarvan. 
  • Evaluatie van projecten binnen een gemeente om jongeren weerbaar te maken tegen polarisatie, radicalisering en extremistische invloeden (2020-2021)