Wat ik doe

Hoe voorkom je dat iemand een aanslag gaat plegen of de criminaliteit ingaat? Wat drijft zo’n persoon? Dit zijn de voornaamste vragen waar ik mij mee bezighoud. Samen met mijn collega’s hoop ik de wereld een stukje veiliger te maken door in te zetten op de preventie van criminaliteit, radicalisering en terrorisme.

Hoe ik doe wat ik doe

Vroegpreventie is belangrijk in mijn vakgebied. Voorkomen kun je alleen bereiken door samen te werken met de mensen die op de straten en in de scholen en in de gezinnen met kwetsbare jongeren in aanraking komen. Samen met hen en andere betrokkenen werk ik op slimme manieren duurzaam samen, zodat minder mensen het verkeerde pad kiezen. Tussen de bedrijven door ben ik ook een vraagbaak op inhoud.

Waarom ik doe wat ik doe

Ik vind het fascinerend om beleidslijnen en samenwerkingen die daarbij horen in te richten en mee te denken met strategische vraagstukken. De inhoud van mijn vakgebied boeit mij enorm. Daarnaast vind ik het als teammanager leuk om mensen te helpen om binnen hun werk het beste uit zichzelf te halen en het ook nog leuk te hebben.

Wat ik nog meer doe

Ik houd van talen en ben nieuwsgierig naar andere culturen. Ik ontdek graag nieuwe steden binnen of buiten Nederland. Ook zit ik in het bestuur van de Atlantische Commissie, een organisatie die een platform biedt voor debat over trans-Atlantische betrekkingen en veiligheidspolitiek.

Voorbeeldopdrachten

  • Projectleider toolkit Evidence based werken, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de National Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.
    Opdracht: het ontwikkelen van een toolkit voor gemeenten om hen te ondersteunen bij het evaluaren en doorontwikkelen van interventies die radicaliseirng tegengaan.

  • Projectmanager en senior expert voor het Europese Radicalisation Awareness Netwerk Practitioners, Europese Commissie.

  • Opdracht: het creëren en onderhouden van een netwerk van eerstelijnswerkers door heel Europa

Maak connectie op LinkedIn