Wat ik doe

Beleid en uitvoering werken alleen goed als deze aansluiten op de praktijk. Als sociaal werker en coördinator van het project Voorkom Huisuitzetting maakte ik de praktijk van dichtbij mee. Als socioloog verdiepte ik me in sociale vraagstukken en beleid. Als adviseur en onderzoeker probeer ik deze werelden bij elkaar te brengen.

Hoe ik doe wat ik doe

Als adviseur en onderzoeker heb ik een handige schakelpositie om de wereld van inwoners, professionals en beleidsmakers dichter bij elkaar te brengen. Vanuit verschillende rollen ondersteun ik mijn opdrachtgevers bij het evalueren, ontwikkelen, implementeren of versterken van beleid en uitvoering.

Waarom ik doe wat ik doe

Ik begon met werken in een wijk met kwetsbare inwoners en voor mensen die hun huis uit werden gezet. Deze problemen wil ik helpen voorkomen. Ik geloof dat we het voor mensen die in de knel komen beter kunnen regelen als we ze eerder bereiken en ondersteunen met dat wat zij het meest nodig hebben.

Wat ik nog meer doe

Ik houd van koken, lezen, bordspellen en ga graag met uit eten of naar een concert. En om dat (en mezelf) een beetje in balans te houden yoga, wandel en skeeler ik graag.

Voorbeeldopdrachten

  • Projectleider Verbinden Schuldendomein, Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

    Opdracht: het mede opzetten en coördineren van dit programma om gemeenten te ondersteunen bij het versterken van hun dienstverlening in het schuldendomein.

  • Onderzoeker en projectleider Breder kijken, Breder Oogsten, gemeente Den Haag.

    Opdracht: onderzoek doen naar de kansen voor laaggeletterden om hen perspectief te bieden bij het verbeteren van hun basisvaardigheden.

  • Onderzoeker Verkeerstoren in de zorg, Zorginstituut Nederland.

    Opdracht: onderzoek doen naar de behoeften van burgers die gebruikmaken van langdurige zorg, hoe bestaande informatievoorzieningen hierop aansluiten en welke ontwikkelopgaven er liggen.

Maak connectie op LinkedIn