Wat ik doe

Ik zet het proces centraal en vertel anderen niet wat er moet gebeuren. Samen doen en samen leren is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor mij: ik breng verschillende perspectieven samen, analyseer, kom met oplossingen en zorg voor een manier van werken waarbij iedereen kan doen wat nodig is.

Hoe ik doe wat ik doe

Ik probeer lastige dingen minder zwaar te maken door voor lichtheid en humor te zorgen. Ondertussen kijk ik goed wat er gaande is, leg verbanden en koppel mijn analyses helder en tussentijds terug. Ik houd het tempo erin, vermijd hoogdravende adviezen en schrijf alleen op wat uitvoerbaar is (wat ik van tevoren check bij degenen die hier ook daadwerkelijk mee aan de slag moeten).

Waarom ik doe wat ik doe

Omdat ik vind dat het ons samen móet lukken om te zorgen voor een land waarin het goed geregeld is voor mensen die het alleen of zelf niet redden. De kracht van de uitvoering staat voor mij centraal en samen mét de uitvoering wil ik zorgen voor uitvoerbaar beleid.

Wat ik nog meer doe

Etentjes organiseren. Ik houd van het hele proces rondom koken. Van de uitnodiging tot de laatste hap aan toe. Ik sport en lees veel. En ik houd van kamperen.

Voorbeeldopdrachten

  • Interim teamleider procesregie, gemeente Dongen.
    Opdracht: doorontwikkelen sociaal team en opzetten professionalisering.

  • Adviseur, Buurts Haarlem.
    Opdracht: opstellen visie op het jongerenwerk, met daarbij behorende ontwikkelopgaves. Opgesteld, afgestemd en gedragen door 8 jongerenorganisaties.

  • Adviseur, gemeente Amsterdam.
    Opdracht: begeleiden van zo’n 100 maatschappelijke organisaties op het gebied van diversiteit & inclusie bij het vormen van allianties op basis van de Theory of Change.

Maak connectie op LinkedIn