Jet Nauta

Senior adviseur

Expertises

Profiel

Jet is als senior adviseur werkzaam bij RadarAdvies en is een ervaren leidinggevende bij overheidsinstanties en in het bedrijfsleven. Jet is resultaat- én mensgericht in haar aanpak en ziet in elke opdracht weer de mogelijkheid te leren en zichzelf te ontwikkelen.
Vanuit haar achtergrond als accountmanager is Jet een strategisch adviseur en werkt ze graag als sparringpartner met de opdrachtgever. Zij denkt en werkt daarnaast vanuit mogelijkheden, is gericht op innovatie en maakt makkelijk contact op alle niveaus. Ze brengt scherpte in discussies, wil mensen graag prikkelen en houdt van aanpakken.
Jet is in staat onder hoge druk en binnen de afgesproken termijn in een dynamische omgeving adviezen van hoge kwaliteit en praktische bruikbaarheid te bieden. In haar adviezen houdt Jet altijd de uitvoering in het oog.

Rollen

Adviseur, projectleider, programmamanager, interimmanager, accountmanager, beleidsmedewerker, supervisor, coach

Kwaliteiten

Jet is een energieke, nieuwsgierige en enthousiaste teamspeler met uitstekende communicatieve vaardigheden. Ze is analytisch, heeft overtuigingskracht en weet mensen en organisaties samen te brengen en met elkaar te verbinden op gemeenschappelijke thema’s. Zij is gewend in complexe (bestuurlijke en ambtelijke) omgevingen te functioneren en zet daarbij haar relativeringsvermogen in.
Jet is een expert op het gebied van werk en inkomen, een integrale aanpak rondom de drie decentralisaties, de Participatiewet, de Wwb, sociale werkvoorziening en sociale zekerheid. Daarnaast heeft Jet expertise op het gebied van de werkgeversbenadering, re-integratie, de arbeidsmarkt, onderwijs en vroegtijdig schoolverlaten, strategisch advies en beleidsadvies.

Opleiding

 • Post-hbo opleiding Onderwijs, Beleid en Management, Hogeschool Arnhem
 • Hbo-opleiding Sociale Academie, Arnhem
 • Bevoegd supervisor

Recente projecten

 • Adviseur voor de drie decentralisaties
  Met specifieke ervaring en expertise op de Participatiewet en Adviseur beleid Werk & Inkomen. In opdracht van de gemeente Hilvarenbeek.
 • Projectleider Participatiebudget
  In opdracht van de gemeenten Ede, Veenendaal en Pijnacker-Nootdorp, alsmede de Regio Rivierenland en K-5 gemeenten.
 • Kwartiermaker van de nieuwe afdeling Beleid en Regie
  Bij OVER-gemeenten (gemeentelijke werkorganisatie bestaande uit de gemeenten Wormerland en Oostzaan).
 • Integraal leidinggevende van de afdeling Beleid en Regie van OVER-gemeenten
  Jet was werkzaam voor de besturen van Oostzaan en Wormerland, de beleidsterreinen omvatten: Maatschappelijke ontwikkeling, Gebiedsontwikkeling, Economische Zaken, Dienstverlening, Burgerparticipatie en Projecten.
 • Senior accountmanager bij Kluwer Schulink
  Jet was in deze opdracht commercieel verantwoordelijk voor de lancering en verkoop van nieuwe online applicaties op het gebied van de transitie jeugdzorg en integraal werken in de Sociale Zekerheid. Haar werkgebied binnen deze opdracht was: alle gemeenten in de provincies Flevoland, Zuid Holland en Utrecht.
 • Onderzoek naar ‘best-practices’
  Van gemeentelijke aanpakken op het gebied van jeugdwerkloosheid in 30 regio’s in Nederland. Jet heeft deze opdracht uitgevoerd in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid en in opdracht van het ministerie van het Ministerie van SZW.

Publicaties

 • Technisch Vitaal
  Onderzoek naar de aansluiting van onderwijs-arbeidsmarkt in de regio Amsterdam, gericht op de positionering en uitvoering van contractonderwijs van ROC TOP in de techniek
 • Estafette succesvolle aanpakken Jeugdwerkloosheid
 • Iedereen actief
  Kadernota gemeente Deventer
 • Visienotitie arbeidsmarktbeleid 2007-2010
  Amsterdam Zuidoost
 • Participatiebudget
 • Werkgeversdienstverlening Nieuwe Stijl