Hannie Dekker

Senior adviseur

Expertises

Profiel

Hannie is een gedreven senior adviseur, vakvrouw en generalist. Haar motto: “Het enige beleid wat er is, is beleid dat wordt uitgevoerd.” Dit zegt ze, omdat de burger vooral merkt wat uitvoerders doen.

Hannie weet alles over gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, heeft oog voor diverse belangen en werkt vanuit de inhoud naar gedragen oplossingsrichtingen. Door klanten en collega’s wordt Hannie gewaardeerd om haar coachende vaardigheden, de heldere koers die ze uitzet en de manier waarop ze teams aanstuurt. Hannie realiseert zich altijd dat mensen het verschil maken en dat luisteren er toe doet!

Je kan Hannie wakker maken voor gesprekken over waardegedreven werken, leiderschap, de urgentie om als (lokale) overheid bescherming te bieden aan mensen in kwetsbare posities en samenwerkingsperikelen. Hannie is van veel markten thuis en schakelt makkelijk van operationeel naar strategisch en terug en tussen proces, inhoud, organisatiewijze en bedrijfsvoering.

Rollen

Projectleider, adviseur, onderzoeker

Opleiding

Vrij doctoraal sociale wetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam

Diverse trainingen

Recente projecten

 • Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen
  Voor de gemeente Achtkarspelen heeft Hannie het leerwerkbedrijf de Maatschappelijke Onderneming Achtkarspelen opgezet. 
 • Villagedeals
  In 2017 heeft de VNG het initiatief genomen om Villagedeals op te zetten. De Villagedeals zijn gericht op innovatie in het sociaal domein bij gemeenten met minder dan 50.000 inwoners. Hannie was projectleider.
 • Project camerabeeldspecialisten Nationale Politie
  Hannie evalueert voor de Nationale Politie het project camerabeeldspecialisten, waarbij autistische jongeren in opsporingsonderzoeken grote hoeveelheden camerabeelden uitkijken. Met dit project heeft de poltitie de Cedris Waarderingsprijs gewonnen. Eerder was Hannie projectleider bij de pilots functiecreatie bij gemeenten en provincies. 
 • Toekomstscenario’s voor gemeenten
  aangaande de inrichting van sociale dienst en sociale werkvoorziening.