Annelies Jansen

Adviseur

Expertises

Profiel

Annelies is bij ons komen werken vanwege de maatschappelijke relevantie van de opdrachten die we uitvoeren. Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in de wereld om haar heen. Als sociaal geograaf heeft zij zich verdiept in thema’s als migratie, (ruimtelijke) polarisatie en integratie. Door haar master Conflict Studies & Human Rights is Annelies als trainee adviseur helemaal op haar plek binnen het Europese Radicalisation Awareness Network (RAN), een project van de Europese Commissie dat wordt ondersteund en gecoördineerd door RadarAdvies.

Annelies: “Niemand radicaliseert zomaar of wordt zomaar gewelddadig. Hier gaan altijd verschillende gebeurtenissen en processen aan vooraf. De kennis die verschillende partners binnen het Radicalisation Awareness Network delen over dit onderwerp is daarom van groot belang voor geradicaliseerde mensen én voor de samenleving.” Annelies is groot voorstander van goede en een slimme samenwerking tussen beleidsmakers en ‘mensen op de grond’, zoals bij RAN.”Dit voorkomt dat beleid vanuit een ivoren torentje wordt gemaakt.”

Rollen

Adviseur, coördinator, onderzoeker, projectmedewerker.

Opleiding

  • Master of Arts Conflict Studies and Human Rights, Universiteit Utrecht
  • Bachelor Sociale Geografie en Planologie, Utrecht.

Recente projecten:

Het komende jaar zal Annelies zich onder andere bezighouden met:

RAN is een Europees netwerk van eerstelijns professionals die te maken hebben met radicalisering en extreem geweld. Annelies is onderdeel van het team dat het netwerk faciliteert en de werkgroepen binnen RAN ondersteunt in hun inhoudelijke programma’s rondom de preventie en bestrijding van radicalisering en extremisme.