2 adviseurs en 1 communicatiestrateeg naar RadarAdvies

17 oktober 2022

Vincent Vaseur

Adviseur preventie radicalisering Vincent VaseurVincent is geboren in Dordrecht, opgegroeid in Rotterdam, woonde in Den Haag en heeft nu Berlijn als nieuwe vaste standplaats. Onze nieuwe collega adviseur Vincent (32) studeerde criminologie en haalde de master Crisis and Security Management. Tijdens zijn carrière als senior beleidsadviseur bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en het Openbaar Ministerie hield hij zich het meest bezig met preventie van radicalisering en terrorismebestrijding. Bij ons voegt Vincent zich bij het team Radicalisering en Democratie.

Vincent: “In mijn werk voel ik mij het best in een liaisonpositie, als een soort informatiemakelaar. Ik heb altijd de drang om ervoor te zorgen dat mensen elkaars behoeften goed begrijpen. Om zo relaties te verbeteren en een goede samenwerking op gang te brengen.”

“Ik ben naar RadarAdvies gekomen om met deze club experts samen en vanuit een meer onafhankelijke positie maatschappelijke vraagstukken op te lossen. En om met opdrachtgevers te doen wat nodig is om vanuit preventief oogpunt te werken en niet vanuit het bestrijden van symptomen.”

Ilva Veul

Adviseur sociaal domein Ilva VeulIlva groeide op in Oeganda en studeerde sociologie in Nederland en Turkije. Na de master Criminaliteit en Veiligheid haalde ze ook nog de master Sociology of Development and Change. Bij Stichting Nieuw Thuis Rotterdam werkte ze 5 jaar lang met statushouders. Achtereenvolgend als coach en stagebegeleider in de maatschappelijke begeleiding, projectcoördinator binnen het team organisatieontwikkeling en als projectleider en manager in de opzet van een nieuw programma binnen de nieuwe Wet inburgering. Nu is ze begonnen bij ons en werkt ze als beleidsadviseur inburgering voor de gemeente Almere.

Ilva: “Via via hoorde ik goede dingen over RadarAdvies. Anderen zeiden dat ik wel goed bij deze club zou passen, omdat het bureau behoorlijk maatschappelijk betrokken zou zijn. En dat klopt. Maar mijn belangrijkste reden om te solliciteren was de open deur naar mogelijkheden. Ik zocht een plek waar ik me kon ontwikkelen op meerdere thema’s. Dit bureau is ook een plek waar ik onderzoek en advies kan combineren. Bovendien kijk ik ernaar uit om verschillende opdrachten te doen op verschillende plekken in Nederland. Ik hoop dat ik hier op mijn manier een steentje kan bijdragen aan een beter Nederland.”

Milet Verberne

Milet Verberne is onze nieuwe communicatiestrateeg. Ze heeft veel ervaring in haar vakgebied. En vaak in functies met een internationaal karakter. Na gewoond en gewerkt te hebben in Portugal, Frankrijk en Spanje en een wereldreis, vond ze in Nederland een baan bij een congresorganisatiebureau. Hiervoor organiseerde ze congressen in binnen- en buitenland. Daarna zorgde ze voor de marketing en communicatie bij een ict-bedrijf en reisde ze voor een groothandel op en neer naar India. Haar laatste baan voordat ze bij ons kwam was marketing- en communicatiespecialist bij een bibliotheek.

Milet: “De transitie van de bibliotheek als het huis van boeken naar het huis van ontwikkeling was voor mijn werk de meest interessante fase. De bieb is op maatschappelijk vlak steeds belangrijker aan het worden. Hierdoor werkte ik steeds vaker samen met lokale organisaties en de gemeente. Zodat we kwetsbare inwoners beter konden ondersteunen. Na 12 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Bij RadarAdvies vind ik dezelfde maatschappelijke betrokkenheid, met de menselijke maat voorop.”