Wat ik doe

Ik ben een netwerker. Ik breng burgers, experts en ervaringsdeskundigen in contact met elkaar, omdat ik weet hoeveel meerwaarde menselijk contact heeft bij het oplossen van sociale vraagstukken, zoals radicalisering, polarisatie en discriminatie. Hoe complexer het vraagstuk, hoe meer er met elkaar gesproken moet worden.

Hoe ik doe wat ik doe

Door zoveel mogelijk mensen met verschillende achtergronden te spreken. Ik gedraag me als een kameleon en pas me gemakkelijk aan in uiteenlopende situaties: van de sportwereld, wetenschap en overheid tot aan migrantengroepen, straatwerkers en topmanagers. Ik benader iedereen met een open houding. Zonder oordeel. Ik ben er om te helpen.

Waarom ik doe wat ik doe

Mensen denken en doen dingen vanuit een bepaald systeem. Hierdoor maken we soms beslissingen die vervelende consequenties hebben voor de samenleving. Door te zorgen voor meer begrip tussen mensen onderling en tussen groepen kunnen we systematische problemen verminderen. Daarom focus ik mij vooral op het bevorderen van begrip.

Wat ik nog meer doe

Wonen in Berlijn, maar werken doe ik overal. Verder doe ik vrijwilligerswerk voor Decolonial Tours in Berlijn, een organisatie gericht op het vergroten van het collectieve bewustzijn van Europese burgers met betrekking tot de gedeelde koloniale en slavernijgeschiedenis. Ook train ik bij een mixed martial arts gym waar ik als oud-karateka nog meer wil leren over vechtkunsten.

Voorbeeldopdrachten

  • Adviseur, procesbegeleider en moderator, Radicalisation Awareness Network, Europese Commissie.
    Opdracht: ondersteunen van werkgroepen van professionals.

Maak connectie op LinkedIn