Fenna Keijzer

Adviseur

Expertises

Profiel

Fenna werkt sinds 2018 als adviseur bij het team Jeugd en Radicalisering. Met de focus op een mensgerichte aanpak hoopt ze de verschillende bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen. Ze gelooft dat je met creativiteit, optimisme en energie altijd je doel kunt bereiken. Bij het Radicalisation Awareness Network (RAN) ondersteunt ze inhoudelijke evenementen van werkgroepen ter preventie van radicalisering en extremisme, door eerstelijnswerkers uit allerlei werkvelden met elkaar te verbinden. Ook heeft ze ervaring met het opzetten van online campagnes in het kader van polarisering.

Rollen

Adviseur, coördinator, onderzoeker, projectmedewerker

Expertises

Preventie van radicalisering, bestrijding van polarisering

Opleiding

  • Master Crisis and Security Management. Universiteit Leiden
  • Bachelor Taal- en Cultuurstudies – hoofdrichting Politieke Geschiedenis en Internationale Betrekkingen, Universiteit Utrecht

Recente projecten:

  • Radicalisation Awareness Network (RAN) in opdracht van de Europese Commissie 
    RAN is een netwerk van momenteel zo’n 5000 eerstelijnswerkers, zoals docenten, agenten en jongerenwerkers uit alle 27 EU–lidstaten, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook produceren we beleidsadviezen voor lidstaten, zoals onlangs, vanuit de werkgroep van gevangenispersoneel, over de detentie van verdachten en veroordeelden van terrorismemisdrijven of over de aanpak van terugkeerders of groepen rechts-extremisten. RadarAdvies heeft RAN opgezet en begeleidt nu de 10 werkgroepen van het netwerk. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.