Schuif aan! Bijeenkomst Transformatienetwerk gemeenten op 19 april

24 maart 2021

Onderwerp van gesprek: vertrouwen in strategisch partnerschap

Maandag 19 april komen deelnemende gemeenten van het landelijk Transformatienetwerk bij elkaar voor de tweede bijeenkomst van dit jaar. Zit u(w gemeente) nog niet aan tafel? U bent van harte uitgenodigd om een keer aan te schuiven.

Janneke SminkGastspreker Janneke Smink, directeur transformatie sociaal domein bij Incluzio, gaat met deelnemers in gesprek over vertrouwen in strategisch partnerschap. Hierbij kunt u denken aan vraagstukken als:

  • Wat is de definitie van een strategisch partnerschap?
  • Hoe neem je alle stakeholders mee in dit partnerschap?
  • Hoe blijf je als partners rolvast?
  • Wat betekent vertrouwen en hoe ga je als partners om met de wicked problems in het sociaal domein in het licht van overschrijdingen, verantwoording en het behalen van gezamenlijke doelen?

Janneke Smink zal meer inzicht geven in het perspectief vanuit Incluzio en hoopt meer inzicht te krijgen in het perspectief van gemeenten aan tafel. Ze hoopt op kritische en scherpe vragen, zodat het een leerzame en interactieve bijeenkomst wordt.

Thema Transformatienetwerk 2021: vertrouwen in het sociaal domein

Het Transformatienetwerk voor en door gemeenten staat dit jaar in het teken van vertrouwen. Wat betekent dit begrip in het sociaal domein? Leidt meer vertrouwen tot de terugkeer van de menselijke maat? En hoe meet je dat dan? Ga voor meer informatie naar de pagina Transformatienetwerk voor gemeenten. Hier stelt ook het presidium zich voor.

Terugblik bijeenkomst 8 februari: verkenning begrip vertrouwen

Tijdens de eerste bijeenkomst op 8 februari 2021 verkenden deelnemers het begrip vertrouwen met Angela Riddering, co-auteur van de Veldgids Vertrouwen. Zij stelde dat de veronderstelde tegenstelling tussen controle en vertrouwen vals is. Lees hier de terugblik op deze bijeenkomst.

Programma bijeenkomst 19 april: vertrouwen in strategisch partnerschap

programmering transformatienetwerk

Kennismaken met het Transformatienetwerk? Doe een keer mee!

Ben je nieuwgierig geworden en wil je graag eens aanschuiven (via Zoom)? Dat kan! Stuur Raynor Reinink gerust een e-mail. Of bel: 0655462156.