Tour Dare: banen voor mensen met arbeidsbeperking

Nieuws - 06 februari 2019

Zeven trainees van RadarAdvies doen een haalbaarheidsonderzoek naar Tour Dare: een idee om in de toeristische sector nieuwe banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In eerste instantie wordt onderzoek gedaan in de regio Amsterdam.

Aanleiding voor Tour Dare was de prijsvraag ‘Maak Amsterdam inclusiever’ die de gemeente eind 2018 uitschreef. De inzet: een financiële bijdrage voor het uitvoeren van het idee. RadarAdvies behaalde de finale, mocht komen pitchen, maar viel met Tour Dare nét buiten de prijzen. Het idee kreeg bemoedigende woorden van de jury.

Het concept Tour Dare wakkerde gesprekken en verder initiatief aan. De trainees gaan in gesprek met mensen met een arbeidsbeperking, toeleiders en werkgevers in de toeristische sector. Ook het businessmodel wordt gecheckt.

Tour Dare brengt alle kennis en ervaring samen die we in huis hebben rondom het: werven van klanten, werken vanuit talenten, sociaal ondernemen met stevige businessmodellen, begeleiden en werken in netwerken (bijvoorbeeld: Maatschappelijke onderneming Achtkarspelen en Wijkbedrijf Goes).

Nieuwsgierig? Neem dan gerust contact op met David Sondorp of Hannie Dekker.