Inburgering en integratie

Samen lossen we de inburgeringspuzzel op


De uitvoering van de nieuwe Wet inburgering is een puzzel voor gemeenten. U moet de stukjes goed zien te leggen. Gelukkig ontzorgen onze projectleiders inburgering u gedurende de invoering en uitvoering van de nieuwe Wet inburgering. Wij kennen alle puzzelstukjes en ondersteunen u graag om zo het traject voor u, uw partners en inburgeraars zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Klantreis met nieuwkomers essentieel voor lokaal inburgeringsproces

Om het inburgeringsproces van nieuwkomers lokaal zo goed mogelijk te organiseren, begin je als gemeente met het maken van een klantreis. Want alleen samen met nieuwkomers komt u tot de meest klantgerichte aanpak en faciliteert u de inburgeringsroute optimaal. Nieuwkomers doorleven tenslotte zelf uw dienstverlening of hebben dit doorleefd. Meer informatie.

Financiële implementatietool nieuwe Wet inburgering

Onze implementatietool nieuwe Wet inburgering geeft gemeenten inzicht in de kosten en de impact van hun financiële keuzes. De tool wordt op maat gemaakt, doet een financiële voorspelling, neemt uitvoeringskosten mee en rekent verschillende scenario’s van het inburgeringsproces door. Lees meer informatie en bekijk een voorbeeld.

Nieuwe Wet inburgering succesvol invoeren met regionale projectleiding

Kleine en middelgrote gemeenten kunnen een stevige start voor inburgeraars realiseren door zinvolle samenwerkingscombinaties te maken. In regio Westfriesland verbonden we 7 gemeenten op dit vraagstuk. Lees hoe de gemeente het projectleiderschap van RadarAdvies ervaarde.

Paper: trends en aanbevelingen inburgeringsstelsel

Voor verschillende gemeenten hebben we opdrachten uitgevoerd op het gebied van inburgering. Op basis van onze praktijkervaring delen we inspirerende voorbeelden en 5 aanbevelingen die kunnen bijdragen aan een succesvolle implementatie van het nieuwe inburgeringsstelsel. Lees het in ons paper Samen bouwen aan een nieuw inburgeringsstelsel.

Alvast een afspraak met ons inplannen?

We denken graag met u mee. Vul uw contactgegevens in, zodat we een afspraak kunnen inplannen wanneer het u uitkomt.