Schuif aan! Bijeenkomst Transformatienetwerk gemeenten op 5 juli

24 maart 2021

Onderwerp van gesprek: vertrouwen tussen professional en inwoner

De beleidsfunctionarissen sociaal domein van het landelijk Transformatienetwerk komen 5 juli samen voor de derde bijeenkomst van dit jaar. Zit u nog niet aan tafel? U bent van harte uitgenodigd om een keer mee te doen om te kijken of dit netwerk wat voor u is.

De bijeenkomsten staan in 2021 in het teken van het thema vertrouwen. Deze keer gaat het over de relatie tussen professional en inwoner, en de rol die de gemeente hierin vervult. Verder benutten we het netwerk voor uitwisseling van praktijkervaringen. Ook komen landelijke ontwikkelingen aan bod en zal de VNG vragen beantwoorden.

Aan de hand van prikkelende stellingen gaan we het in twee rondes hebben over:

  • Vertrouwen in de relatie tussen inwoner en professional. In hoeverre kan een professional vertrouwen op de behoefte die een inwoner zelf zegt te hebben?  En heeft de professional wel voldoende mandaat om het belang van de inwoner te prevaleren?
  • Wat betekent het om de regie zoveel mogelijk aan de inwoner zelf te geven in de driehoek gemeente, inwoner en professional?

Thema Transformatienetwerk 2021: vertrouwen in het sociaal domein

Het Transformatienetwerk voor en door gemeenten staat dit jaar in het teken van vertrouwen. Wat betekent dit begrip in het sociaal domein? Leidt meer vertrouwen tot de terugkeer van de menselijke maat? En hoe meet je dat dan? Ga voor meer informatie naar de pagina Transformatienetwerk voor gemeenten. Hier stelt ook het presidium zich voor.

Terugblik bijeenkomst 19 april: vertrouwen in strategisch partnerschap

Tijdens de tweede bijeenkomst van het jaar op 19 april verkende het Transformatienetwerk hoe vertrouwen in strategisch partnerschap een oplossing kan bieden voor de uitdagingen in het sociaal domein. Deelnemers gingen met gastspreker Janneke Smink, directeur transformatie sociaal domein bij Incluzio, onder andere in gesprek over de definitie van partnerschap en het belang van positieve intenties. Lees hier de terugblik op deze bijeenkomst.

Programma bijeenkomst 5 juli: vertrouwen tussen klant en professional

Programma Transformatienetwerk bijeenkomst 5 juli

Kennismaken met het Transformatienetwerk? Doe een keer mee!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u graag eens aanschuiven (via Zoom)? Dat kan! Stuur Raynor Reinink gerust een e-mail. Of bel: 0655462156.