Uitnodiging

Masterclass: Transformatie, sturing en beheersing in het gemeentelijke zorgdomein

07 april 2016

RadarAdvies en BDO organiseren de interactieve masterclass Transformatie, sturing en beheersing in het gemeentelijke zorgdomein. Tijdens de masterclass zullen onder andere Jan van Ginkel (gemeentesecretaris Zaanstad) en Erwin Höppener (bestuurder Juzt) hun licht laten schijnen over het effect van de transformatie in de praktijk.

Lees hier het complete programma.

Datum en tijdstip

Vrijdag 13 mei 2016. Van 09.00 tot 17.00 uur (lunch inbegrepen).

Deelname kosten

De kosten voor deze Masterclass bedragen € 995 (excl. btw).

Locatie

Van der Valk Hotel Houten-Utrecht, Hoofdveste 25, Houten (langs de A27).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via secretariaat@radaradvies.nl. U kunt zich opgeven tot en met 6 mei.

Programma

In de ochtend staat de transformatie op de veranderopgave vanuit gemeentelijk perspectief centraal. Jan van Ginkel, gemeentesecretaris van Zaanstad, gaat in op de veranderopgave van gemeenten. Hierbij komen vragen aan bod als: Wat houdt het sturen op resultaten en effecten in? Wat betekent dit voor de relatie van de gemeente met de zorgaanbieders? Of voor de interne werkwijze?

In het middagprogramma zal Erwin Höppener, bestuurder jeugdzorg-aanbieder Juzt, ingaan op zijn ervaringen en zijn visie vanuit de zorg  en de veranderopgave. Hierbij komen vragen aan bod als: Hoe zorg je nu voor de juiste kwaliteit van zorglevering? In hoeverre kunnen wij als zorgaanbieders de gemeenten meekrijgen? Wat houdt transformeren nu echt in?

Tevens zullen Frank van der Lee, partner zorg en lokale overheid van BDO en Anton Revenboer, teammanager en adviseur van RadarAdvies, vertellen over de sturing en beheersing van de veranderopgaven. Op welke manier kan de veranderopgave goed en verantwoord worden ingevoerd? Welk sturingsinstrumentarium kan een beheerste invoering van de veranderingen ondersteunen? Zij gaan hierbij in op ervaringen met en vormen van financiering, prestatiemeting, monitoring en verantwoording die deze beheerste invoering ondersteunen voor zowel gemeenten als zorgaanbieders.

Over de masterclass

De masterclass is een eendaagse bijeenkomst. Bij inschrijving van de masterclass kunnen deelnemers aangeven welke thema’s of onderwerpen in hun uitvoeringspraktijk actueel zijn en waar zij nadere informatie over willen of waar zij zich in willen verdiepen. Deze thema’s, onderwerpen en vragen zullen opgenomen worden in het programma. Daarnaast is er genoeg ruimte voor discussie en uitwisseling van ervaring. Lees hier het complete programma.

BDO en RadarAdvies hebben over de transformatie bij de gemeenten en zorgaanbieders medio december 2015, een publicatie uitgebracht.