Radar bestond in 2019 precies 30 jaar. Dat vierden we. Met een festival voor klanten en partners op 16 mei en (inhoudelijke) cadeautjes.
Infographic: 33 tips sociaal domein
33 tips sociaal domein voor iedereen die werkt aan een betere samenleving.
Interview: ‘We verbeteren prestaties overheid’
Festvoorzitter Nathan de Groot in gesprek met, inmiddels voormalig directeur van RadarAdvies, Omar Ramadan
Zijn jullie werkzaamheden in de loop der jaren veranderd?
Omar: “We zijn in 1989 begonnen in een snel veranderende maatschappij. De burger is mondiger geworden. Hij verwacht betere prestaties van de overheid. De burger heeft ook stevige meningen, wat zorgt voor polarisatie.”
“Radar hielp voorheen beleid te maken. Nu verbeteren we de prestaties van de overheid. Publieke dienstverlening moet excellent zijn. Ook doen we meer onderzoek.”
Zijn Radarianen veranderd?
Omar: ‘We zijn vooral verjongd en combineren nu de ervaring van senioren met de frisse blik van starters. En de verdeling van ons MT is nu half man half vrouw. Maar we hebben nog ambitie. We willen multicultureler en internationaler. En dat laatste gaat al goed. De helft van ons heeft buitenlandse opdrachten of heeft die gedaan. Die bagage neem je mee naar huis. Dat is ook zeker veranderd.”
Wat is de grootste misvatting over Radar?
Omar: “We zijn geen adviesbureau. We adviseren niet hoe sociale vraagstukken op te lossen maar zijn een team van betrokken collega’s die meewerken aan oplossingen.”
Mentorproject Goal!
Goal! is een mentorproject voor (kwetsbare) jongeren van 12 tot en met 23 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Radar voert het project uit samen met medewerkers van verschillende scholen, jeugdzorginstellingen en welzijnsorganisaties.
Op RadarFest stond een inspirerend mooie tentoonstelling van de jongeren met hun mentoren. Bekijk hier alvast de portretten van coach Janneke en jongere Hikmate. De overige portretten kun je komende weken onder andere tegenkomen via onze social media kanalen.
Op het podium: Lucia Rijker
RadarFest stond in het teken van verbinding. Spreker en inspirator Lucia Rijker hierover (kort samengevat): “Waar verbind jij je mee? En ben je je daarvan bewust? Vraag je je dat af? Wees met jezelf. Dán ben je met de ander. Dán kunnen we dienstbaar zijn. Waarde creëren.”
Op het podium: dé wolact
Hoe staan we in verbinding met elkaar? Wie kent wie? Zijn we samen sterk? Wat een paar bolletjes wol lieten zien: een hylarisch tafereel met verbinding, heel veel verbinding. Dit was de wolact.