Radar ondersteunt gedupeerde ouders toeslagenaffaire buitenland

02 juni 2022

Radar wordt de uitvoerder voor het Ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland (OTB). Samen met RadarPersoneel en RadarVertige gaat RadarAdvies gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire in het buitenland ondersteunen in opdracht van het ministerie van Financiën. Dat doen we op eigen wijze door vanaf de start samen te werken met gedupeerde ouders, gezinsleden en ervaringsdeskundigen. “Trots zijn we pas als ouders aangeven dat het OTB hen goed heeft ondersteund in dit proces”, zegt projectleider Caroline Lindner.

Er zijn ongeveer 950 ouders in het buitenland gedupeerd. Zij wonen in ruim 40 verschillende landen, waarvan ongeveer de helft in België en Duitsland. Voor ons staat het belang en perspectief van deze ouders voorop. Wij ondersteunen hen bij het weer op de rit krijgen van hun leven en breken als het nodig is door bureaucratische regels en procedures heen. Caroline: “Wij hebben alles in huis om de juiste stappen te zetten naar een perspectiefvolle toekomst voor de ouders en kinderen waar het om gaat.”

Ondersteuning

De hulp die ons ondersteuningsteam voor ouders in het buitenland gaat bieden, is vergelijkbaar met de brede ondersteuning door gemeenten. Deze ondersteuning is gericht op 5 leefgebieden: gezin, gezondheid, financiën, werk & inkomen en wonen. Daarnaast ondersteunt OTB bij het opstellen van een schuldenlijst private schulden als de ouders daar behoefte aan hebben. Indien gewenst biedt OTB ouders ondersteuning bij terugkeer naar Nederland.

Samenwerking

We voeren deze opdracht uit vanuit de overtuiging dat we een positieve bijdrage kunnen leveren. Kernteamlid Patrick de Lange is ervan overtuigd dat wij de ouders met hun eigen vraagstukken goed zullen ondersteunen in hun herstel. Patrick: “Dát maakt dat ik me de komende tijd, samen met mijn collega’s, ervaringsdeskundige ouders en partners vol zal inzetten om deze ondersteuning naar tevredenheid van allen uit te voeren.”

Meer informatie

Meer informatie over de hersteloperatie van kinderopvangtoeslag leest u op de website van de Rijksoverheid.