6 nieuwe trainee adviseurs bij RadarAdvies

11 mei 2022

Ieder jaar hebben wij een nieuwe traineepoule. Trainees ontdekken wat het adviesvak inhoudt, werken mee aan projecten en er is volop ruimte voor zelfontwikkeling. Trainees zorgen in opdrachten en binnen onze organisatie voor een jong en fris perspectief. Dit is onze nieuwe traineepoule!

Eline Durand 

Eline Durand

 • bachelor Sociologie 
 • minor Cultural Anthropology 
 • master Sociology, afstudeerrichtingen Public Issues & Policy en Gender & Sexuality  

Eline over waarom ze koos voor ons traineeship
“Ik ben breed geïnteresseerd, dus ik was op zoek naar afwisselende opdrachten. Bovendien lijkt het adviesvak juist bij RadarAdvies me leuk, omdat hier het streven is dat iedereen zich gezien, gehoord en betrokken voelt.” 

Eline over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Ik zie daadwerkelijk kansen om mezelf te ontwikkelen tot een gespecialiseerd adviseur. Ik ben blij om te merken dat die ruimte voor persoonlijke ontwikkeling er écht is, en dat je op eigen initiatief veel mag organiseren.” 

Huidige werkzaamheden
Op dit moment werkt Eline aan een evaluatieopdracht van het interventieaanbod rondom jongeren met veel problematiek. Daarnaast werkt ze aan een analyse over het verbeteren van de samenwerking met de Wmo-adviesraad. Binnenkort start ze met de o
ndersteuning van een project rondom het optimaliseren van de pleegzorg.  

Ruth Heringa

Ruth Heringa

 • bachelor Communication and Media Studies 
 • bachelor Cultural Antropology ans Social sciences 
 • master Theology and religious studies: Peace, Trauma and Religion 

Ruth over waarom ze koos voor ons traineeship
“Binnen het traineeship zie ik zowel op professioneel als persoonlijk gebied veel ontwikkelkansen. Ik kan veel werkervaring opdoen binnen verschillende onderwerpen. Voor mij was de mogelijkheid om me te kunnen verdiepen in de preventie van radicalisering ook een belangrijk aspect.” 

Ruth over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Ik zie kansen om kennis op te doen aan zowel de beleidsmatige als de uitvoerende kant van maatschappelijke vraagstukken. Ik kan hier namelijk samenwerken met gemeenten, overheidsinstanties en eerstelijnswerkers. ” 

Huidige werkzaamheden
Op dit moment ondersteunt Ruth met name het Radicalisation Awareness Network (RAN). Ze is  aangesloten bij de werkgroep Communication and Narratives.
 

Mirjam Konings 

Mirjam Konings

 • bachelor Cultural Anthropology, minor Conflict Studies 
 • master Human Geography: Conflicts, Territories and Identities  

Mirjam over waarom ze koos voor ons traineeship
“Ik wil de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan op een praktische manier inzetten om op een positieve manier impact te maken. Daarbij wil ik ook mezelf kunnen blijven ontwikkelen. Dit maakt het traineeship bij RadarAdvies perfect, omdat ik hier beide kan combineren.” 

Mirjam over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Ik geniet van de open sfeer tussen collega’s. Daarnaast leer ik veel van de projecten waar ik aan meewerk. Zeker bij het Radicalisation Awareness Netwerk (RAN) waar ik nu al inhoudelijk aan kan bijdragen.” 

Huidige werkzaamheden
Op dit moment ondersteunt Mirjam met name het Radicalisation Awareness Network (RAN). Ze is aangesloten bij de werkgroep Families, Communities & Social Care.
 

Nora Achterbosch 

Nora Achterbosch

 • bachelor Liberal Arts & Sciences – Philosophy, Politics and Economics
 • master Human Rights & Democratisation
 • master Conflicts Studies & Human Rights  

Nora over waarom ze koos voor ons traineeship
“Ik zie het traineeship als kans om me inhoudelijk verder te ontwikkelen en om direct in de praktijk mee te draaien. Binnen het traineeship kan ik me verdiepen in verschillende onderwerpen.” 

Nora over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Ik geniet nu al ontzettend van de fijne sfeer en de diversiteit aan mensen. Je krijgt genoeg mogelijkheden om eigen initiatief te nemen voor trainingen, interne activiteiten en het vinden van eigen opdrachten. Ik kan op een strategische manier mijn kennis in de praktijk toepassen, zodat ik een bijdrage kan leveren aan de samenleving.” 

Huidige werkzaamheden
Op dit moment werkt Nora mee aan een rekenkameronderzoek naar het voorliggend veld en verdiept ze zich op regionaal niveau in samenwerkingsverbanden op het gebied van de Wmo.
 

Iris Kingma

Iris Kingma

 • bachelor Politicologie
 • master Sociology: Gender, Sexuality and Society 

Iris over waarom ze koos voor ons traineeship
“Ik ben nieuwsgierig naar de dynamiek van het adviseursvak en de mogelijkheid om verschillende rollen te verkennen. Ik zie kansen om mijn vaardigheden te ontwikkelen in de praktijk. Bijvoorbeeld door te leren hoe je participatieprocessen organiseert en het lerende vermogen van organisaties vergroot, zodat het de burger ten goede komt.” 

Iris over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Ik geniet van de openheid van collega’s in het delen van ervaringen en feedback. Binnen opdrachten in het sociaal domein geniet ik het meest van het contact met de jongeren en de jongerenwerkers. Ik luister graag naar hun verhalen en wat ze van elkaar leren.” 

Huidige werkzaamheden
Op dit moment werkt Iris mee aan een opdracht met als doel de doorontwikkeling van de kwaliteit en samenwerking van jongerenwerkpartijen te verbeteren. 
 

Hilde van de Laar

Hilde van de Laar

 • bachelor Human Resources Management 
 • minor Global Development Issues 
 • master Management of Cultural Diversity 

Hilde over waarom ze koos voor ons traineeship
“Ik wil een positieve bijdrage leveren aan kansen en uitdagingen met betrekking tot diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid. Ik heb voor dit traineeship gekozen, omdat ik op zoek was naar een plek waar gepassioneerde mensen zich inzetten om complexe maatschappelijke vraagstukken op analytische, maar ook praktijkgerichte manier op te lossen.” 

Hilde over haar ervaring bij ons tot nu toe
“Collega’s zijn open, willen graag helpen en zijn oprecht nieuwsgierig naar nieuwe ideeën, visies en ervaringen. Dit merk ik vooral wanneer ik met collega’s praat over projecten waar ze mee bezig zijn. RadarAdvies is een plek waar ik professioneel en persoonlijk veel kan leren, daarvoor wordt ruimte geboden.” 

Huidige werkzaamheden
Voor een woningcorporatie maakt Hilde samen met collega’s een plan voor een community voor statushouders, jongeren en spoedzoekers rondom nieuwe flexwoningen. Er moet een veilige en inclusieve leefomgeving worden gecreëerd, waarin bewoners, maatschappelijke partijen, ondernemers en buurtbewoners een centrale rol krijgen. Verder werkt ze mee aan een evaluatieonderzoek van een documentaire en helpt ze bij de organisatie van een inspiratiesessie voor een herstelnetwerk. 
 

Op de hoogte blijven van wat we doen en hoe? Lees het in onze nieuwsbrieven!