Jeugd

Jongeren groeien op in een gezin, gaan naar school, bereiden zich voor op werk en hebben vrije tijd. Het dagelijks leven verloopt voor de meeste jongeren soepel en vanzelf. Voor sommigen meer met vallen en opstaan.

RadarAdvies is gespecialiseerd in het voorkomen en aanpakken van problemen op al deze gebieden. Of het nu gaat om de ontwikkeling van jeugdbeleid, het bedenken van een sluitende aanpak rond schoolverzuim of het bieden van de juiste jeugdhulp. RadarAdvies is in staat de complexe situatie van jongeren en multi-probleemgezinnen integraal aan te pakken. RadarAdvies kent de wereld van de jongeren én die van gemeenten en instellingen.

Talenten van jongeren centraal

We zien de kracht van jongeren, maar kennen ook de problemen. Schulden, psychosociale en opvoedingsproblemen, schoolverzuim en toenemende radicalisering zijn slechts het topje van de ijsberg. RadarAdvies bedenkt innovatieve oplossingen waarbij we de talenten van jongeren centraal zetten. Zo betrekken we jongeren actief bij het ontwikkelen van jeugdbeleid van gemeenten. We leren jongeren hun talenten te ontwikkelen binnen het mentorproject Goal!. We ondersteunen gemeenten en instellingen door kwetsbare jongeren bewust te maken van hun talenten om blijvend een plek op de arbeidsmarkt te vinden. We kiezen voor jongerenwerk waarbij jongeren zelf actief het initiatief nemen voor het realiseren van hun wensen binnen de buurt of gemeente.

Theorie en praktijk

We praten niet alleen over jongeren maar ook met hen. Vanuit een ijzersterke combinatie van theorie en praktijk is een reeks vernieuwende producten en projecten voortgekomen. Van strategisch advies tot speciale trainingen en mentorprojecten.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de projecten van RadarAdvies op het gebied van jeugd? Neem dan gerust contact met ons op.

Of laat een bericht achter: