CSEP project versterkt online preventie van radicalisering

23 januari 2017

De boodschap van extremistische groeperingen wordt grotendeels online verspreid. Kwetsbare jongeren worden op sociale media beïnvloed door bijvoorbeeld IS-sympathisanten. Tegelijkertijd groeit ook het aantal initiatieven dat een online tegengeluid laat horen. Dit jaar voert RadarAdvies, als uitbreiding op het bestaande RAN programma, het Civil Society Empowerment Programme (CSEP) uit. Het programma is erop gericht om NGO’s en eerstelijnsprofessionals zoals onderwijzers en jongerenwerkers online te versterken.

Online tegengeluid

Het CSEP project helpt NGO’s en eerstelijns professionals, die al werken aan de preventie van radicalisering, ook online een stap verder te zetten. Het eerste jaar zal vooral in het teken staan van trainingen geven in de diverse Europese lidstaten. In deze periode zal ook het CSEP netwerk gevormd worden: de lokale organisaties komen in verbinding met anderen, en vooral met de grote sociale mediabedrijven. Het doel is om organisaties en professionals in heel Europa in beweging te krijgen om online een tegengeluid te bieden aan extremistische propaganda. Eind 2017 zal er een Europese subsidieronde volgen die de online initiatieven verder zal ondersteunen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het RAN of het CSEP programma? Kijk dan op de website van de beide projecten of neem contact op met een van onze adviseurs.