Malaz Shahhoud

Adviseur

Expertises

Profiel

Malaz werkt graag aan complexe vraagstukken zoals exclusiviteit, inburgering en het voorkomen van polarisatie in de samenleving. Door zijn achtergrond in politicologie en internationale veiligheid enerzijds en zijn persoonlijke ervaring anderzijds, biedt hij een breed en vaak ook verrassend perspectief. Door zijn achtergrond legt snel een link tussen theorie, onderzoek en praktijk. Sinds september 2020 werkt Malaz bij ons, waar hij zijn communicatieve en organisatorische vaardigheden inzet op het gebied van de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.

Malaz werkt resultaatgericht, maar kijkt ook kritisch naar de voortgang. Hierbij komt zijn kritisch vermogen van pas dat hem in staat stelt verder te kijken dan de pure data, ze te analyseren en in de context te bekijken.

Rollen

  • adviseur
  • onderzoeker

Projecten

  • Radicalisation Awareness Network (RAN) in opdracht van de Europese Commissie 
    RAN is een netwerk van momenteel zo’n 5000 eerstelijnswerkers, zoals docenten, agenten en jongerenwerkers uit alle 27 EUlidstaten, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook produceren we beleidsadviezen voor lidstaten, zoals onlangs, vanuit de werkgroep van gevangenispersoneel, over de detentie van verdachten en veroordeelden van terrorismemisdrijven of over de aanpak van terugkeerders of groepen rechts-extremisten. RadarAdvies heeft RAN opgezet en begeleidt nu de 10 werkgroepen van het netwerk. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.

Opleiding

  • Vrije Universiteit Amsterdam: Master of Science – Political Science-International Relations
  • Vrije Universiteit Amsterdam: Premaster- Politicologie
  • Damascus Universiteit, bachelor – Politicologie