Fenna Canters

Adviseur

Expertises

Profiel

Fenna werkt vanuit de overtuiging dat het mogelijk is een maatschappij te creëren waarin voor iedereen plek is. Daarom houdt ze zich graag bezig met thema’s als diversiteit, intercultureel en -religieus contact en preventie radicalisering. Dit doet ze zowel op lokaal als Europees niveau. Zo werkt ze bijvoorbeeld voor het Radicalisation Awareness Network waar ze onder meer betrokken is bij de werkgroep voor terrorismeslachtoffers.
Ze weet met haar empathische, open en oprecht geïnteresseerde houding verbinding te maken, of dat nou met een terrorismeslachtoffer of met een beleidsadviseur van de Europese Commissie is. Daarnaast houdt ze met haar gestructureerde en kritische aanpak het overzicht in complexe vraagstukken.

Opleiding

  • Master: Peace, Trauma and Religion (cum laude) – Vrije Universiteit Amsterdam
  • Bachelor: Islam en Arabisch – Radboud Universiteit Nijmegen

Projecten

  • Radicalisation Awareness Network (RAN) in opdracht van de Europese Commissie
    RAN is een netwerk van momenteel zo’n 5000 eerstelijnswerkers, zoals docenten, agenten en jongerenwerkers uit alle 27 EUlidstaten, om kennis en ervaringen uit te wisselen. Ook produceren we beleidsadviezen voor lidstaten, zoals onlangs, vanuit de werkgroep van gevangenispersoneel, over de detentie van verdachten en veroordeelden van terrorismemisdrijven of over de aanpak van terugkeerders of groepen rechts-extremisten. RadarAdvies heeft RAN opgezet en begeleidt nu de 10 werkgroepen van het netwerk. RAN is gericht op de preventie van radicalisering en gewelddadig extremisme.
  • Radicalisation Awareness Network Western Balkans
  • BOUNCE

Publicaties

  • Lessen uit de Europese Context