Vacature onderzoeker sociale vraagstukken

23 juni 2022

Voor een onderzoeker die bevlogen wil werken aan urgente sociale vraagstukken

No way dat de resultaten van jouw onderzoeken in een mapje ‘resultaten’ op je laptop blijven zitten! Jouw bevindingen en aanbevelingen voor complexe maatschappelijke vraagstukken mogen, nee, moeten gezien worden. Die ambitie en bevlogenheid wil je graag meebrengen om als hoofdonderzoeker leiding te geven aan het jonge onderzoeksteam van RadarAdvies. Met jouw brede ervaring weet je hun gretigheid te prikkelen, sturen en begeleiden om zo te bouwen aan een hecht en enthousiast team. Zodat jullie met kwalitatief hoogwaardig onderzoek opdrachtgevers de handvatten geven om dingen écht te veranderen.

Als hoofdonderzoeker aan ’t roer

Voor de vacature onderzoeker zoeken we iemand die zich blijft ontwikkelen en uitdagen. Met je assertiviteit, nieuwsgierigheid en maatschappelijke bevlogenheid neem je ons onderzoekteam mee in een professionaliseringsslag. Daarbij zoek je zo nodig de samenwerking met onze marktgroep Onderzoek op en breng je strategisch advies uit aan het MT om onze marktpositie op het terrein van onderzoek verder te versterken. Als ervaren onderzoeker ken je het belang van fondsenwerving. Juist omdat je overtuigd bent van het belang en de kwaliteit van onze onderzoeken geeft het je energie om daar proactief mee aan de slag te gaan.

We zoeken een onderzoeker met:

 • een master en/of promotie in een relevante wo-opleiding
 • minimaal 5 jaar ervaring als projectleider van onderzoeken binnen het sociaal domein
 • brede onderzoekservaring, met name in toegepast kwalitatief onderzoek
 • ervaring met de werving van fondsen voor onderzoek
 • zeer sterke communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
 • ervaring als projectmanager (bij voorkeur)

Over RadarAdvies

Wij zetten ons in voor een inclusieve, diverse en rechtvaardige samenleving, vanuit het rotsvaste geloof dat er altijd ruimte is voor positieve verandering. Zodat we oplossingen creëren voor mensen die door maatschappelijke problemen in moeilijkheden komen of dreigen te komen. Wij geloven dat ook de zogenaamde hoofdpijndossiers oplosbaar zijn. Altijd. We werken al 35 jaar aan een betere samenleving. Dus weten we wat er speelt in de buurten en wijken, in de gemeenschappen, gemeenten en bestuurskamers van Nederland. We zitten dicht op het echte leven. Meer over ons >

Diversiteit en inclusie

Wij werken actief aan diversiteit en inclusie binnen ons bureau en onze opdrachten. Wij geloven in de kracht van verschillen – in leeftijd, gender en culturele achtergrond. Diversiteit in perspectieven versterkt onze meerwaarde voor de opgaven waar we aan werken. Meer over diversiteit en inclusie >

Over jou

 • Je bent een strategisch denker, met een langetermijnvisie die je gebruikt bij je dagelijkse keuzes en afwegingen. Jouw manier van kijken, denken en handelen versterkt de positie van RadarAdvies in het onderzoeksveld.
 • Je komt snel tot de kern van vraagstukken en bent een conceptueel denker die gemakkelijk de verstaalslag naar de praktijk maakt. Van veel en complexe informatie maak jij een begrijpelijk en overzichtelijk verhaal .
 • Je hebt een radar voor onderlinge verhoudingen en respecteert en weegt de diverse meningen, belangen en besluiten.
 • Je bent overtuigend, enthousiast en een fijne gesprekspartner, waardoor mensen makkelijk meegaan in je redeneringen.
 • Je kunt goed planningen bewaken, met aandacht voor details.
 • Je bent initiatiefrijk en creatief, waardoor je ook buiten de kaders zoekt naar de beste oplossing.
 • Je vertaalt wensen en behoeften gemakkelijk naar de praktijk en bent vasthoudend met het einddoel voor ogen.
 • Je werkt net zo makkelijk zelfstandig als samen en hebt sterke relatiegerichte en verbindende vaardigheden.

Wat wij jou bieden

 • Een salaris tussen de € 4.133,- en € 6.917,- op basis van een 40-urige werkweekafhankelijk van jouw opleiding en ervaring.
 • 32-40 uur per week.
 • Een variabele beloning.
 • Uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere 38 verlofdagen bij een 40-urige werkweek, NS-businesscard 1e klas/leaseauto of kilometervergoeding).
 • Ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling (met onder andere individuele opleidingsmogelijkheid en trainingen georganiseerd door onze eigen opleidingscommissie).
 • Flexibiliteit in werktijden en werkplek. Wij faciliteren thuiswerken. We hebben een gezellig hoofdkantoor met flexplekken in Amsterdam, waar je met collega’s kunt werken.

Reageer jij op onze vacature onderzoeker?

Stuur ons dan:

 • je cv en motivatiebrief
 • een kort filmpje van maximaal 2 minuten waarin je de volgende vraag beantwoordt: Waarom zijn RadarAdvies en jij de perfecte match?

Stuur je sollicitatie uiterlijk zondag 10 juli 2022 naar vacature@radaradvies.nl.

We nemen alleen volledige sollicitaties in behandeling (en we waarderen creativiteit).

RadarAdvies is een diverse en inclusieve organisatie, die ruimte biedt aan iedereen. Kandidaten van alle achtergronden zijn welkom en moedigen we aan te solliciteren.

Data eerste en tweede gespreksronde

De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli.

De tweede gespreksronde is op woensdag 20 juli.

Mocht je op deze dagen niet beschikbaar zijn, vermeld dit dan in je sollicitatiebrief.

Meer weten over deze vacature onderzoeker?

Voor algemene vragen over de functie: app of bel met Saskia Moes (manager team Support): 06-21215984. Bereikbaar op alle werkdagen tot 15 uur.

Voor inhoudelijke vragen over de functie: app of bel met Caroline Lindner (manager team Participatie): 06-5162 3039. Bereikbaar op alle werkdagen.