Vacature: junior adviseur Jeugd

15 september 2022

Wil je de jeugd in Nederland betere kansen geven? Je inzetten voor kinderen en jongeren die om verschillende redenen kwetsbaar zijn? Op een positie waarvan je nooit had gedacht dat je er voor de jeugd zoveel mee kunt betekenen? Lees verder!

Als (beginnend) adviseur Jeugd leer je je in te zetten als community builder, beleidsmedewerker of onderzoeker. Bij verschillende gemeenten en organisaties in heel Nederland doe jij wat het hardst nodig is voor kinderen en jongeren die extra steun nodig hebben. Als copiloot werk je samen met ervaren collega’s om te zorgen voor de positieve verandering die lokaal nodig is.

Met net dat beetje extra Radar-pit zorg je dat jouw advies wordt overgenomen en plannen werkelijkheid worden. Veel collega’s gingen je al voor. Zoals Kifah. Zij begon 3,5 jaar geleden als junior adviseur Jeugd bij ons. Lees het verhaal over haar drive.

Hoe zetten we ons in voor de jeugd? 

Een positieve benadering begint al heel vroeg. In de praktijk, maar ook bij ons op kantoor in Amsterdam. Hier zoeken we elkaar op. Alle collega’s denken uit oprechte interesse mee en helpen vanuit een positieve mindset. En tijdens de meetings van team Jeugd brainstormen we over actuele vraagstukken en innovatieve manieren om de kennis en ervaring van jongeren in te zetten in onze onderzoeken, aanpakken en projecten. Want wij vinden hun kracht en inzet van onschatbare waarde. Daarom doen we bijvoorbeeld een stapje extra voor de stichting De kids van Amsterdam.

Wat kenmerkt onze manier van werken?

In de dagelijkse praktijk zorgen we dat gemeenten en lokale organisaties meer bereiken door eerder en op een laagdrempeligere manier samen te werken met de jeugd. Collega Paulien: “Ik vind het kenmerkend aan collega’s dat iedereen doordrongen is van het nut en de noodzaak om de doelgroep te betrekken bij ideeën en plannen. Diversiteit biedt ons verschillende perspectieven. Deze naar voren halen, doet recht aan de maatschappelijke vraagstukken waar we aan werken.”

We geloven in de kracht van diversiteit. Bij opdrachten, maar ook in onze organisatie en in ons eigen leven. Daarom werken bij ons collega’s met uiteenlopende (culturele) achtergronden en opleidingen. Iedereen heeft een eigen verhaal. Die doen ertoe. Lees de verhalen over ons en ons werk.

Wat voor een bureau is RadarAdvies?

Een bureau dat al 35 jaar werkt aan een betere samenleving op het gebied van participatie, radicalisering, democratie en jeugd. We weten wat er speelt in de buurten, wijken, gemeenschappen en bestuurskamers in Nederland. Er liggen veel uitdagingen. Zoals kansenongelijkheid en de moeizaam functionerende jeugdzorg. Dat steekt ons. Maar wij delen het rotsvaste geloof dat positieve verandering mogelijk is. Altijd. Overal.

Wat ga je doen als junior adviseur?

Je krijgt als adviseur veel verantwoordelijkheid, en ook de tijd en vrijheid om te leren van ervaren collega’s. Om te zien en voelen hoe zij doen wat ze doen. In Nederland en in Europa. Van strategisch advies tot het ontwikkelen van speciale trainingen en mentorprojecten.

Je zet je talenten en kennis in om bij opdrachten betrokken te raken. Je schrijft mee aan offertes en toont mede-ondernemerschap door te bouwen aan je netwerk en kansen te zien in de markt. Op termijn realiseer je een omzet-, acquisitie- en ontwikkeldoelstelling. Pas als medior adviseur zul je ook daadwerkelijk nieuwe opdrachten werven.

Je doet wat nodig is. Reizen en een flexibele beschikbaarheid zijn vanzelfsprekend. Dit kan betekenen dat je in de avond nog een werksessie leidt en dat je de volgende ochtend wat later begint.

Wat krijg je erbij?

Je wordt opgenomen in een hechte groep young professionals. Een actieve groep, die met en voor elkaar trainingen organiseert vanuit de opleidingscommissie en ondernemerskamer. Je kunt ook zelf een initiatief starten, zoals een Radarcollege of boekbespreking. Actueel en inspirerend. Na afloop is er altijd een borrel en ook teamuitjes en bedrijfsfeesten ontbreken niet.

Jij en wij

Jij hebt:

 • minimaal 2 jaar ervaring met projectmatig werken, stukken schrijven en het organiseren van bijeenkomsten. Ervaring in het adviesvak is een pre.
 • een relevante opleiding op wo-niveau afgerond (master behaald).
 • uitstekende schrijfvaardigheden en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed.
 • een ondernemende, scherpzinnige en nieuwsgierige houding en de ambitie om te blijven leren en jezelf te ontwikkelen.
 • deze competenties: kwaliteitsgericht, resultaatgericht, klantgericht, analytisch vermogen en overtuigingskracht.

Wij bieden:

 • een startsalaris tussen de € 2.562,- en € 2.961,- op basis van een 40-urige werkweek en een variabele beloning.
 • uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere 38 verlofdagen bij een 40-urige werkweek, NS-businesscard 1e klas, een leaseauto of kilometervergoeding).
 • een ruime mogelijkheid voor individuele opleiding en ontwikkeling.
 • flexibiliteit in werktijden en werkplek. Thuiswerken wordt gefaciliteerd. Op kantoor zijn er flexplekken en vergaderruimten.

Twijfel je nog om te solliciteren?

Snappen we! Daarom kun je er ook voor kiezen om eerst digitaal en informeel kennis te maken met een adviseur van team Jeugd. Hoor uit eerste hand hoe het is om bij ons te werken. Bel Ingrid Smet om de afspraak in te plannen: 06 – 11 14 72 06.

Of solliciteer meteen!

Stuur ons:

 • jouw cv en motivatie waarin je antwoordt geeft op de vraag waarom RadarAdvies en jij de perfecte match zijn.
 • optioneel een kort filmpje van maximaal 2 minuten.

Stuur je sollicitatie uiterlijk 2 oktober 2022 naar vacature@radaradvies.nl. Alleen volledige sollicitaties worden in behandeling genomen. Creativiteit wordt gewaardeerd.

Houd je agenda vrij!

 • 1e gespreksronde op 6 oktober 2022
 • 2e gespreksronde op 12 oktober 2022

De gesprekken zijn live bij ons op kantoor. Mocht je op deze dagen niet beschikbaar zijn, vermeld dit dan in je sollicitatiebrief.

Vragen?

 • Voor algemene vragen over de functie: app of bel met Ingrid Smet (recruiter):
  06 – 11 14 72 06. Bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag.
 • Voor inhoudelijke vragen over de functie: app of bel met Arnaud Brix (manager team Jeugd): 06 – 21 29 34 86. Bereikbaar op alle werkdagen.

De door jou verstrekte persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt om je sollicitatie te verwerken en kandidaten te selecteren. We bewaren jouw gegevens tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan ons op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken. Lees voor meer informatie onze algemene voorwaarden. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en geregistreerd als spam.

Volg ons!