Follow the trainees

Ieder jaar nemen wij een nieuwe groep trainees in dienst. Zo blijven we een diverse club collega’s en het houdt ons jongBenieuwd naar het reilen en zeilen van onze traineepoule ‘20/‘21? Wil je weten wie de trainees zijn en wat ze (gaan) doen? Lees op deze pagina updates van GraziëllaMalazTamana, Feline en Stephen. 

We trappen Follow the trainees ‘20/‘21 af met een voorstelronde en antwoord op de stelling: ‘Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben.’

Naam: Graziëlla Eind
Woonplaats: Amsterdam
Studie: Rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam, afstudeerrichting Transnational Legal Studies.
Werkervaring: stewardess. Vrijwilligerswerk: Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel Nederland. Stage: Rechtbank Amsterdam.
Droom: “Blijven groeien, bijdragen aan een inclusievere maatschappij, veel van de wereld zien en blijven genieten van vrijheid op verschillende vlakken.”

Iets wat je over mij moet weten: “Vooral in deze (corona) tijd vind ik sociale contacten belangrijk. Ik vind het fijn om op de hoogte te blijven van wat er speelt bij anderen.”
Hoe wil je van betekenis zijn? “Door mezelf te ontwikkelen en al mijn talenten en vaardigheden in te zetten voor een eerlijkere wereld.”
Wat verwacht je van het traineeship?Een hoop te leren; zowel over mezelf, als over het adviesvak en de maatschappij. Ik ben van plan mezelf uit te dagen en alle tools en kansen met beide handen aan te pakken om een goede adviseur te worden.”

Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben: “Twintigers staan dicht bij de jongere generatie en kunnen met hun frisse blik nieuwe perspectieven bieden.”

Naam: Malaz Shahhoud
Woonplaats: Amsterdam
Studie: Bachelor politicologie aan de Universiteit van Damascus 2010-2015, premaster politicologie 2018-2019 en master internationale betrekkingen 2019-2020 aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Werkervaring: Vrijwilligerswerk: onderzoeksassistent Kinderen in de asielopvang bij Avance onderzoeksbureau 2017. Stage: We Make the City Festival bij Pakhuis de Zwijger 2019, projectmedewerker Eenzaamheid Bestrijden bij Academie van de Stad 2018 en redactie bij De Balie 2017.
Droom: “Als nieuwkomer in Nederland is het mijn droom goede, nieuwe vriendschappen op te bouwen, werk te doen waar ik van geniet en daar goed in te zijn en me deel voelen en van betekenis te zijn in de samenleving.”

Iets wat je over mij moet weten: “Ik geniet van teamwerk en ik houd van competitie; ik ben taakgericht en tegelijkertijd geniet ik van sociale contacten.”
Hoe wil je van betekenis zijn? “Door mijn vaardigheden te ontwikkelen en verder te groeien in het adviesvak en daarbuiten.”
Wat verwacht je van het traineeship? “Mijn verwachting (en hoop) is dat wij in een open en collegiale sfeer gaan leren over het adviesvak in de publieke sector, waarbij wij tegelijkertijd onze eigen onderzoeks- en communicatie vaardigheden leren te ontwikkelen.”

Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben: “Twintigers met relevante werkervaring en sociale betrokkenheid zijn vaak een aanwinst omdat ze nieuwe invalshoeken en manieren van denken inbrengen.”

Naam: Tamana Nazaryar
Woonplaats: Utrecht
Studie: Master: Youth, Education and Society, Universiteit Utrecht, bachelor: Pedagogische Wetenschappen, Universiteit Utrecht
Werkervaring: projectondersteuner transformatie jeugdhulp in regio Zuid-Oost Utrecht, projectmedewerker bij Stichting Alexander, onderzoeksbureau voor jeugdparticipatie. Stage: Stichting Alexander. Vrijwilligerswerk: Het begint met Taal.
Droom: “Mijn droom is om anderen te helpen met het najagen van hun dromen. Dit wil ik doen door bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor verschillende kwetsbare bevolkingsgroepen.”

Iets dat je echt over mij moet weten: “Ik heb altijd al gehouden van schrijven, met name korte verhalen en gedichten.”
Hoe wil je van betekenis zijn? “Voor mij betekent het werk een kans om mijn gedrevenheid en interdisciplinaire kennis in te zetten voor het creëren van werkbare oplossingen voor sociale vraagstukken.”
Wat verwacht je van het traineeship? “Werken bij RadarAdvies spreekt mij aan omdat er veel ruimte is voor authenticiteit met de focus op het menselijke aspect van het adviesvak. Ik verwacht een leerzame periode tegemoet te gaan waarbij ik mijzelf zal uitdagen op persoonlijk en professioneel vlak, met de gezelligheid van het werken met mijn collega’s.”

Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben: “Diversiteit bevordert innovatie. Een goede vertegenwoordiging van verschillende leeftijden, seksen en achtergronden is daarom van belang voor een adviesbureau binnen het sociaal domein. De twintigers zijn essentieel vanwege hun frisse blik en energie waarmee zij vraagstukken benaderen.”

Naam: Feline Deniz
Woonplaats: Utrecht
Studie: Bachelor Sociale Psychologie, Universiteit van Amsterdam, Master Social, Health and Organisational Psychology, Universiteit Utrecht, en een master Cultural Psychology, Universiteit van Amsterdam.
Werkervaring: onderzoeksassistent Universiteit van Amsterdam bij een systematic review naar ontvankelijkheid voor radicaal denken en gedrag in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). Stage: in het team Global Learning and Development bij Stork, a Fluor company en RadarAdvies.
Droom: “Meer van de wereld zien, meer talen leren en ook nooit met tegenzin werken.”

Iets dat je echt over mij moet weten: “Voor mij, en waarschijnlijk vele anderen, zijn thuiswerken en herfst geen goede combi. Het uitzicht dat ik elke ochtend heb vanaf 10 hoog over Utrecht en het park maakt dat allemaal iets beter. De herfstluchten in combinatie met de van kleur veranderende bomen zorgen ervoor dat ik elke ochtend voordat ik mijn werkdag begin even een geluksmomentje heb (voor mijn koffie, dit is geluksmoment nummer 2).”
Hoe wil je van betekenis zijn? “Met mijn kritische maar mensgerichte instelling hoop ik echt inhoudelijk te kunnen bijdragen aan verschillende opdrachten. De mensgerichte kant van het werk is heel erg belangrijk voor mij. Ik wil altijd graag mensen begrijpen, wat hen drijft en motiveert. Dit zorgt ervoor dat ik niet snel de ‘mensen voor wie we het doen’ uit het oog zal verliezen. Verder ben ik erg gemotiveerd om veel te leren en met veel opdrachten mee te kijken en helpen.”
Wat verwacht je van het traineeship? “Ik kom echt als groentje gelijk uit mijn studie dit traineeship in. Gedurende mijn masters heb ik geleerd waar echt mijn interesses liggen, maar ook juist welke onderwerpen mij niet liggen. Tijdens het traineeship verwacht ik meer te weten te komen over mijzelf in het adviesvak. In de aankomende 1,5 jaar verwacht ik te leren wat mijn competenties en vaardigheden zijn en ga ik mij inzetten deze verder te ontwikkelen en optimaal te benutten.”

Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben: “Eens. Sowieso ben ik van mening dat een organisatie een goede afspiegeling moet zijn van de samenleving. Vooral een adviesbureau in het sociaal domein, moet dat sociale domein goed vertegenwoordigen om zo goed verschillende standpunten te kunnen begrijpen. Naast culturele en gender diversiteit, hoort diversiteit m.b.t. tot leeftijd daar ook bij. Verder kunnen mensen met misschien minder ervaring (‘vers van de pers’) met een frisse blik naar problemen en oplossingen kijken.”

Naam: Stephen McKenzie
Woonplaats: Amsterdam
Studie: Bachelor Psychologie & Master Entrepreneurship
Werkervaring: Kriterion Studentenpomp, een tankstation gerund door 30 studenten. Stage: beleidsmedewerker bij Amsterdam Impact, de afdeling voor sociaal ondernemerschap binnen gemeente Amsterdam en student consultant bij Stored Energy, een adviesbureau en projectontwikkelaar op het gebied van duurzame energieopslag. Vrijwilligerswerk:  Studiehuis Zuidoost, een maatschappelijk project van stadsdeel Zuidoost dat betaalbare huiswerkbegeleiding aanbiedt.
Droom: “Parttime werken in de publieke sector en daarnaast parttime sociaal ondernemen.”

Iets dat je echt over mij moet weten: “Ik ben niet van het stilzitten, zo heb ik 10 bijbanen gehad, vaak meerdere tegelijk!”
Hoe wil je van betekenis zijn? “Op dit moment wil ik vooral van betekenis zijn door de juiste vragen te stellen.”
Wat verwacht je van het traineeship? “Op basis van wat ik tot nu toe heb ervaren, verwacht ik een traineeship met veel keuzevrijheid en eigen verantwoordelijkheid.”

Voor een adviesbureau in het sociaal domein is het van essentieel belang om voldoende twintigers aan boord te hebben: “Om als sociaal-maatschappelijk adviesbureau relevant te blijven, is het essentieel om mee te gaan met de tijdsgeest. Bijvoorbeeld door twintigers aan te nemen! De verschillen tussen generaties zijn in eerste instantie vaak subtiel, maar kunnen zich over meerdere generaties ontwikkelen tot een andere tijdsgeest.”