Inclusief wonen doe je beter met één langetermijnvisie

Sta je voor de opgave om een nieuwe woonvorm op te tuigen voor verschillende doelgroepen die met urgentie een woning nodig hebben? Is er haast bij? Bijt je dan niet te snel vast in een crisisaanpak met kortetermijnvisie. Het is waardevoller om eerst met ál je stakeholders een langetermijnvisie te formuleren. Wij weten waarom. En waar en wanneer het goed en fout kan gaan.

hoofdplaat_inclusiefwonen_3520px

Het vergt moed en doorzettingsvermogen om te blijven staan voor een langetermijnvisie. Om te blijven koersen met je stakeholders. Om omwonenden te betrekken bij plannen. Wij helpen je bij het begeleiden en navigeren tussen de gemeenschappelijke opgave en de verschillende belangen. We begeleiden multi-stakeholder samenwerkingen en komen met een gedragen plan van aanpak voor inclusief wonen en community building.

Begin op tijd

Als je op tijd begint met een visie en plan van aanpak, en hierin rekening houdt met gedeelde zorgen, is de kans groter dat mensen ergens fijn blijven wonen. Dat er een woonomgeving ontstaat waar mensen zelf voor willen blijven zorgen en naar elkaar omkijken. Het gaat dus verder dan bouwen en wonen. Het is ook: blijven wonen.

Wat wij doen

Wij begeleiden complexe samenwerkingsverbanden, zodat jij sociale problemen kan voorkomen. Wij doen dat als projectleiders door met alle stakeholders:

 1. een gedeelde visie te ontwikkelen waarbij we rekening houden met hoe ruimtelijke en sociale oplossingen elkaar kunnen versterken

 2. participatie van huidige en toekomstige bewoners te begeleiden

 3. een gedragen plan van aanpak te maken waarin alle behoeften zijn meegenomen

 4. te zorgen voor de implementatie en realisatie van de aanpak

Community building

Bij onze manier van doen is community building een belangrijk uitgangspunt. Het opbouwen van een sociaal netwerk vergroot namelijk de maatschappelijke betrokkenheid van de huidige en nieuwe bewoners.

Voorbeeldopdrachten

 • Opdrachtgever: Woningbouwcorporatie Ymere en gemeente Haarlemmermeer
  Opdracht: Projectleiding plan van aanpak gericht op community building voor 60 flexwoningen

 • Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
  Opdracht: coördinatie sociaal beheer voor de opvang van Oekraïners op diverse locaties

 • Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam en Schiedam
  Opdracht: Projectleiding inclusief wonen op 3 locaties en statushouders actief betrekken

Kunnen we jou ook helpen met een huisvestingsvraagstuk? Bel of mail Christiaan
christiaan-baillieux