Laila Hanzouli: “We werken op het scherpst van de snede”

01 juni 2022

Alle adviseurs van RadarAdvies werken bevlogen aan maatschappelijke vraagstukken. Met hun brede blik op de samenleving zien ze wat nodig is voor de doelgroep en weten ze ook hóe procesmatige vraagstukken op te lossen. Daar waar het schuurt. En precies daar werkt collega Laila Hanzouli het liefst: “Ik voel me op m’n best als procesbegeleider op ’t scherpst van de snede.”

De kracht van ons werk zit ‘m in onze persoonlijke betrokkenheid. We weten wat er speelt en voelen ons medeverantwoordelijk voor positieve en duurzame maatschappelijke verandering. Zoals collega Laila Hanzouli. Zij werkt het liefst als organisatieveranderaar, projectmanager of bestuursadviseur aan maatschappelijke vraagstukken.

Laila Hanzouli

Laila groeit op in Schiedam. Ze heeft een actieve jeugd: zwemmen, zwemles geven, turnen, tennis, muziek maken en dagelijks naar haar verzorgpaard. Laila: “Op deze manier probeerde mijn moeder al mijn energie een beetje te reguleren. Ik heb fijne herinneringen aan mijn jeugd.”

Gepassioneerd

Laila groeit als stads meisje toch ook op het platteland op. Haar moeder werkt op onregelmatige tijden in het ziekenhuis, maar in haar vrije tijd neemt ze Laila mee naar haar passie: paardrijden. Eerst als baby in de kinderwagen, maar zodra Laila zelfstandig kan zitten, zit ze zelf op een pony. De pony’s worden paarden en ook Laila raakt gepassioneerd.

Zelfverzekerd

Laila krijgt de kans om jonge paarden van anderen in te rijden. “Het is als meisje van 12 best spannend om een paard van 600 kilo te temmen. De eerste keren kun je niets; niet sturen en geen gas geven. Je moet elkaar volledig leren te vertrouwen. De eigenaren van de paarden zagen dat ik niet bang was aangelegd en het juiste deed. Ik voelde goed aan wat wel en niet kon. Dat geeft een paard, maar ook jezelf vertrouwen. Inmiddels train ik paarden op hoog niveau en doe ik mee aan grote wedstrijden.”

Leidinggevend

Buiten de hekken van de manege heeft Laila veel aan wat ze leert door de paarden. “Het symboliseert de basis van wat ik doe en hoe ik dat doe. Met een wedstrijdpaard kun je bijvoorbeeld geen half werk doen. Je móet een paard in alles goed trainen. Er is geen tussenruimte. En: als een paard geen leiding krijgt, pakt hij zelf de leiding. De leiding pakken, heb ik op het paard geleerd.”

“Tegelijkertijd moet je samenwerken, een paard van 600 kilo kan je niet dwingen om iets te doen. En dat proces is vergelijkbaar met de manier waarop ik graag werk. Ik los graag op wat nodig is. Als extern adviseur of procesbegeleider kun je dit bij uitstek goed doen bij intern vastgelopen processen of vraagstukken. Dan breek ik het proces open om op het scherpst van de snede te werken. Samen met de collega’s.”

Uitdagend

Op dit moment werkt Laila in een uitdagende opdracht voor de Belastingdienst. Een ondersteunende én adviserende rol in een projectteam dat zich bezighoudt met het opstellen van de Stand van de uitvoering van de Belastingdienst. Naar aanleiding van de kinderopvangtoeslagaffaire.

“Er werd een projectsecretaris gezocht die goed kon meedenken en ook mee kon doen als projectteamlid. In eerste instantie twijfelde ik over het ondersteunende karakter van de rol, maar toen ik de dieperliggende vragen hoorde, raakte ik enthousiast. Toen werd het interessant. Ik zag kans om met mijn expertise en ervaring op een juiste manier een bijdrage te leveren aan dit project.”

Frisse blik

Een paard ken je van top tot teen en kent jou. Moet je een onderwerp ook zo goed kennen om als adviseur goed je werk te kunnen doen in een organisatie waar je tijdelijk komt werken?

“Ik ben erg van de inhoud, maar ik heb geleerd dat ik niet altijd tot 3 decimalen achter de komma hoef te weten hoe iets in elkaar zit. Voor deze opdracht bij de Belastingdienst hoef ik bijvoorbeeld geen inhoudelijk fiscale kennis te hebben. Het is de kunst om te zorgen dat je een team om je heen hebt met mensen die elkaar aanvullen. Uiteindelijk is mijn toegevoegde waarde dat ik met een frisse blik een duurzaam en positief resultaat neerzet.”

Toekomstgericht

Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak blijft Laila zichzelf uitdagen. “Bij RadarAdvies is er gelukkig veel vrijheid om ondernemend te zijn én om je eigen ontwikkeling vorm te geven. Zelf heb ik bijvoorbeeld een NLP practitioner opleiding afgerond en volg ik nu de NLP masteropleiding. Dit komt mezelf en mijn werk ten goede. Ik kom op de werkvloer veel overtuigingen, gevoelens en meningen tegen. Wat ik tijdens deze opleidingen leer ondersteunt het werk dat ik als adviseur in de basis altijd doe: problemen oplossen die een organisatie zelf niet opgelost krijgt.”

Nieuwsgierig of Laila iets voor uw vraagstuk kan betekenen? Bel gerust!

Laila heeft veel beleidsmatige- en projectmanagementervaring binnen de overheid en non-profitorganisaties waarbij zij een breed werkveld heeft. Ze is analytisch en communicatief sterk, weet met oog voor procesgevoeligheid mensen in beweging te krijgen en heeft een hands-on mentaliteit.

Neem gerust contact op met Laila > om even te sparren of een vraag te stellen. Zij staat u graag te woord!