Vacature: communicatiestrateeg RadarAdvies

09 juni 2022

Ons communicatieteam werkt aan een nieuwe communicatiestrategie, inclusief een nieuwe branding en website die passen bij ons bureau anno 2022. Hierin speelt de nieuwe communicatiestrateeg een grote rol. Iemand die in staat is collega’s mee te nemen in de nieuwe communicatielijn en in de veranderingen die daarbij horen. Iemand die strategisch advies geeft aan het MT en de directie op het gebied van de interne en externe communicatie.

Over jou

Je zoekt avontuur en strategische communicatieopdrachten zijn jou niet onbekend. Je doet er alles aan om jezelf te blijven ontwikkelen en uit te dagen. Geïnteresseerd, leergierig en maatschappelijk bevlogen zijn dan ook de woorden die jou omschrijven. Je bent een communicatiestrateeg met interesse in sociale vraagstukken. Je hebt een stevige persoonlijkheid met doorzettingsvermogen en je krijgt er energie van om onze communicatie samen met het communicatieteam verder te ontwikkelen.

Wij zetten ons in voor een inclusieve, diverse en rechtvaardige samenleving. Wij delen het rotsvaste geloof dat positieve verandering altijd mogelijk is. Door met alle betrokkenen samen te werken aan verbetering. Verbetering voor mensen die de negatieve effecten ervaren van onopgeloste maatschappelijke problemen.

Er liggen veel uitdagingen; kansenongelijkheid, armoede, de moeizaam functionerende jeugdzorg, eenzaamheid, radicalisering, maatschappelijke spanningen, afnemend vertrouwen in onze overheid en democratie. Dat steekt ons, want ook de zogenaamde hoofdpijndossiers zijn oplosbaar. Altijd. Overal. Dat geloven wij.

We weten dát het kan en hóe het kan. Die overtuiging komt voort uit onze brede expertise. Al 35 jaar werken wij elke dag aan een betere samenleving. We weten wat speelt in de buurten en wijken, in de gemeenschappen, gemeenten en bestuurskamers van Nederland. We zitten dicht op het echte leven. Als onze adviseurs en onderzoekers binnenkomen, komen projecten in beweging. Er ontstaat ruimte voor vooruitgang.

Taaie, domeinoverstijgende problemen lossen we op in multidisciplinaire teams. Als een opdracht erom vraagt, kleuren we buiten de lijntjes. We maken het niet mooier dan het is. We zijn niet bang doortastende adviezen te geven. We durven te handelen. Maar de menselijke maat staat altijd voorop. We komen altijd met werkende oplossingen. Positieve verandering is nooit makkelijk, maar met ons altijd mogelijk.

Wij werken actief aan diversiteit en inclusie binnen ons bureau en onze opdrachten. Wij geloven in de kracht van verschillen – in leeftijd, gender en culturele achtergrond. Diversiteit in perspectieven versterkt onze meerwaarde voor de opgaven waar we aan werken.

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van communicatie en marketing.
 • Je hebt 5+ jaar praktijkervaring in het communicatievakgebied, bijvoorbeeld met het strategisch herzien en uitrollen van een nieuwe communicatielijn, het meenemen van een organisatie in deze verandering, het vertalen van idee naar campagne en het begeleiden van het proces rondom het opzetten van een nieuwe website.
 • Je weet hoe je een communicatieteam goed laat doen wat nodig is.
 • Je hebt ervaring met branding en positionering van een bedrijf in de markt.
 • Je hebt ervaring met online funnels, het interpreteren en doorvertalen van Google Analytics, content- en social mediastrategie.
 • Je bent communicatief zeer sterk in woord en geschrift en beheerst de Nederlandse taal uitmuntend.
 • Ervaring met een projectmanagementmethode, bijvoorbeeld scrum, is een pré.
 • Je bent een strategisch denker: je houdt altijd de langetermijnvisie en het doel voor ogen en neemt die mee in het maken van dagelijkse keuzes en afwegingen. Je hebt het vermogen om te zien, te denken en te handelen op een manier die Radar een voorsprong geeft op haar concurrenten.
 • Je komt snel tot de kern en bent analytisch: je bent goed in het herkennen en (zorgvuldig) oplossen van problemen. Je kan goed conceptueel nadenken en makkelijk de verstaalslag naar de praktijk maken. Je schakelt snel en kan een grote hoeveelheid informatie snel comprimeren tot een overzichtelijk verhaal.
 • Je bent organisatiesensitief: je bent je bewust van de onderlinge verhoudingen en je kan op een fijne manier omgaan met verschillende meningen, belangen en besluiten.
 • Je hebt overtuigingskracht en bent enthousiast: je kan jouw visie duidelijk verwoorden en op een positieve manier overbrengen op anderen. Je weet mensen op een prettige manier mee te nemen in jouw redenering. Je hebt een sterke en enthousiasmerende presentatie en bent een fijne gesprekspartner.
 • Je bent georganiseerd: je bent sterk in het bewaken van een planning, het houden van het overzicht en hebt aandacht voor details.
 • Je bent initiatiefrijk en creatief: je hebt een goed innoverend vermogen en neemt graag het voortouw. Je zoekt ook buiten de kaders om naar de beste oplossing.
 • Je bent klant- en resultaatgericht: je weet makkelijk de wensen en behoeften te vertalen naar de praktijk, bent vasthoudend en je houdt altijd het einddoel voor ogen.
 • Je kan zelfstandig en goed samenwerken: je hebt sterke relatiegerichte en verbindende vaardigheden.

Wij bieden jou:

 • een salaris tussen de € 3.155,- en € 4.568,- op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van jouw opleiding en ervaring.
 • 24-32 uur per week.
 • een variabele beloning.
 • uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden (onder andere 30 verlofdagen bij een 40-urige werkweek, NS-businesscard of kilometervergoeding).
 • ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling (met onder andere individuele opleidingsmogelijkheid en trainingen georganiseerd door onze eigen opleidingscommissie).
 • flexibiliteit in werktijden en werkplek. Thuiswerken wordt gefaciliteerd. We hebben een gezellig hoofdkantoor met flexplekken in Amsterdam, waar je met collega’s kunt werken.

Zin om onze nieuwe collega te worden?

Stuur ons dan jouw cv en motivatiebrief. Deel hierin met ons waarom jij en RadarAdvies een goede match zijn. Stuur je sollicitatie naar vacature@radaradvies.nl.

Meer weten?

Voor vragen over de functie: app of bel met Saskia Moes (manager team Support): 06-21215984. Bereikbaar op alle werkdagen tot 14.30 uur.

De door jou verstrekte persoonlijke gegevens worden uitsluitend gebruikt om je sollicitatie te verwerken en kandidaten te selecteren. We bewaren jouw gegevens tot vier weken na beëindiging van de sollicitatieprocedure. Alleen als je ons daarvoor toestemming geeft bewaren wij je gegevens tot 12 maanden na de beëindiging van de procedure. Je kan ons op elk moment verzoeken jouw gegevens te verwijderen of de toestemming in te trekken. Voor meer informatie https://www.radaradvies.nl/algemene-voorwaarden.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld en geregistreerd als spam.