Wim Klei-Overklift Vaupel Kleyn

Directeur RadarAdvies, senior adviseur

Expertises

Profiel

Wim Klei is sinds 2019 directeur van RadarAdvies. Hij geeft leiding aan 65 bevlogen collega’s: “Wij zetten ons in voor een inclusieve, diverse en rechtvaardige samenleving. ik ben trots op onze missie en op wat we bereiken.” Wim heeft zich ontwikkeld tot bestuurlijk sparring partner in sociale vraagstukken. Hij adviseert de top van gemeenten, het Rijk, de Europese Commissie en zorginstellingen. Opdrachtgevers en collega’s noemen Wim bevlogen en scherpzinnig. Hij heeft een grote staat van dienst als veranderkundige en als project- en interim manager. Hij brengt expertise mee in governance, samenwerking en sturing binnen de publieke en not-for-profitsector. Inhoudelijk richt Wim zich nu op de jeugdzorg, de democratische rechtsorde en de preventie van radicalisering in Nederland en Europa. Eerder heeft hij internationale ervaring opgedaan met democratisering, immigratie en integratie en hiv-aidspreventie. Wim vervult als nevenfunctie de rol van toezichthouder bij !WOON in Amsterdam en ook is hij campagnetrainer bij de Foundation Max van der Stoel. Hij heeft als voorlichter gewerkt voor de vakbond CNV en de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Wim heeft een achtergrond als politicoloog in de internationale betrekkingen. En op z’n racefiets is hij niet te houden.

Rollen

Organisatiecoach, interim manager, projectmanager.

Kwaliteiten

Met zijn ervaring in complexe organisatie- en sturingsvraagstukken helpt Wim bestuurders en managers graag strategische keuzes maken. “Ik ken de dynamiek van gemeenten en maatschappelijke organisaties en weet daarbinnen effectief te adviseren.”
Wim werkt vanuit de principes van de organisatiedynamica, met aandacht voor belangen, posities en relaties. “Ik begin het spel van verandering met het ervaren van urgentie en delen van ambities. Ik heb verbeeldingskracht en ben pragmatisch. Daarop krijg ik mensen mee.”

Opleiding

 • In de wind 15, opleiding verandermanagement SIOO, Utrecht (2013)
 • Politicologie en internationale betrekkingen, Universiteit van Amsterdam (1987 – 1995)
 • Universiteit van Warschau, Faculteit der sociologie en de Poolse Academie van Wetenschappen, vakgroep Politieke studies, Polen (1993 – 1994)
 • Propedeuse Sociaal-cultureel werk, Sociale academie CICSA, Amsterdam (1987)

Cursussen

 • Projectmanagement, Sales, Coachend adviseren, (RadarAdvies, 2005 – 2010)
 • Project Design and Development, Universiteit van Amsterdam (1995)
 • Website design en ontwikkeling (html), Medialab, Amsterdam (2000)

Recente opdrachten

 • Project manager Civil Society Empowerment Programme, Radicalisation Awareness Network, Europese Commissie
 • Organisatiecoach doorontwikkeling jeugdhulp gemeente Groningen
 • Interim manager jeugdhulp-consortium (Vitree, ’s Heerenloo, Intermetzo)
 • Interim manager reorganisatie Stadsbank van Lening, gemeente Amsterdam
 • Organisatiecoach In voor zorg, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport