Paulien Schaank

Adviseur en onderzoeker

Expertises

Paulien is een actiegerichte adviseur. Ze houdt collega’s en opdrachtgevers scherp door grondig door te vragen bij vraagstukken die om opheldering vragen. Ze weet input te vertalen naar concrete handvatten voor de uitvoering van beleid. De voortgang en planning van projecten zijn bij Paulien in betrouwbare handen, want ze onderhoudt nauw contact met alle betrokken partijen. Paulien: “Door samenwerking wil ik bijdragen aan duurzame oplossingen die aansluiten bij de praktijk.”

Rollen

Adviseur, onderzoeker, projectmedewerker en beleidsmedewerker.

Opleiding

MSc Interventie Criminologie (Vrije Universiteit Amsterdam)
BSc Interdisciplinaire sociale wetenschappen (Universiteit Utrecht)

Projecten

Culturele interventies in het sociaal domein evalueren op het gebied van psychische weerbaarheid, preventie radicalisering, voorkomen van discriminatie en leven met een oorlogsverleden.
Met praktijkgericht onderzoek handvatten ontwikkeld om een inclusief en duurzaam alumni-netwerk op te zetten voor een ROC.
Transformatie van de jeugdhulp. Als beleidsmedewerker draag ik bij aan de kwaliteit en de (kosten)effectiviteit van het jeugdhulpaanbod.

Publicaties

Prins, J.A., Swinkels, J. C., Schaank, P., & Elberdai, K. (2017). Evaluatie Jihad, de voorstelling. Expertise unit Sociale Stabiliteit, Ministerie van SZW.
Prins, J.A., Schaank, P., Swinkels, J. C., & Elberdai, K. (2017). Evaluatie Nadia. Expertise unit Sociale Stabiliteit, Ministerie van SZW.