Han Riksten

Senior adviseur

Expertises

Profiel

Sociale wijkteams, Eigen kracht en eigenaarschap, Wijknetwerken (zorg, welzijn, onderwijs en ondernemers). Han voelt zich thuis in een breed werkveld met vele partijen, altijd oog en oor voor de burgers.

Rollen

In vele rollen voelt Han zich thuis: initiator, ontwikkelaar, projectmanagement, coach en manager.

Expertise

Acteren tussen gemeente en maatschappelijk organisaties (zorg, welzijn, onderwijs en ondernemers), in kracht zetten van (groepen) burgers en verbinden van professionals en organisaties.

Opleiding

ES-Groningen, Personeel & Organisatie

Kwaliteiten

Resultaat en oplossingsgericht; een verbinder en een doorzetter met visie. Vergeet niet humor met een positieve levensinstelling. Daarnaast richt hij zich in de aanpak zowel op de bovenstroom als onderstroom.

Recente projecten

  • Medeoprichter en voorzitter van de Coalitie Erbij Rotterdam, samenwerkingsverband in de aanpak eenzaamheid en sociaal isolement.
  • Teamcoach Sociaal wijkteam Rotterdam-Centrum. Manager en coach van een integraal team professionals, verantwoordelijk voor ontwikkelen van de lijn oudere en kwetsbare burgers. Mede-ontwikkelaar van de WIE-focus (Wederkerigheid, Informeel netwerk en Eigen kracht) en Beweging van eigen kracht naar eigenaarschap.
  • Interactieve beleidsontwikkeling Wmo in gemeente Tiel
  • Projectleider Samenlevingsgericht werken Hilversum
  • Vele eigen kracht projecten in heel Nederland