Maarten van de Donk

Senior adviseur, trainer

Expertises

Profiel

Jeugd en Radicalisering

Rollen

Projectleider, Beleidsadviseur, Trainer/Coach, Voorzitter

Expertise

Brede kennis van de sociale sector daarbinnen gespecialiseerd in preventief jeugdbeleid en jeugd en veiligheid. Vanuit dit terrein in aanraking gekomen met radicalisering en inmiddels daar een zeer brede kennis over opgedaan. Zowel binnen jeugdbeleid en radicalisering inzetbaar als inhoudelijk specialist en als iemand die kennis overdraagt, mee de vertaalslag kan maken van abstracte theorie of beleid naar wat dit betekent voor mensen op de werkvloer.

Een ander terrein waar Maarten zijn sporen heeft verdiend is bij zogenaamde omstreden voorzieningen (bv. verslaafden- of daklozenopvang) waar hij als onafhankelijk voorzitter participatie van belanghebbenden vorm geeft.

Kwaliteiten

Maarten wordt gedreven en gefascineerd door wat mensen beweegt. Hij is analytisch en kan scherp observeren. Vindt zijn weg in complexe krachtenvelden en heeft gevoel voor bestuurlijke dynamiek.

Opleiding

Maatschappijgeschiedenis, Erasmusuniversiteit Rotterdam

Trainer/Coach Communities that Care

Recente projecten

Radicalisation Awareness Network (2012-heden): begeleider van diverse werkgroepen, organisatie bijeenkomsten, ontwikkelaar workshops en betrokken bij advisering van Europese lidstaten. Voor meer info LINK

Trainingen radicalisering (2012-heden): trainingen verzorgd over potentieel gewelddadige eenlingen, radicalisering, jihadistisch extremisme voor professionals (o.a. uit het onderwijs, politie, gemeente, gezondheidszorg, welzijn en jeugdwerk) die in praktijk te maken hebben met radicalisering of een signalerende rol kunnen hebben dat iemand mogelijk dreigt de radicaliseren. Eén van de opdrachtgevers hiervoor is de NCTV. Daarnaast hebben verschillende organisaties op hun situatie toegesneden trainingen ontvangen.

Projectleiding ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin (2008-2012) voor de gemeenten Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht.