Naar Nieuws

Wij werken samen met Bespaarmij: voor mensen met schulden én schuldhulpverleners

Nieuws - 14 juli 2017

Schuldhulpverleners kunnen naast hun reguliere werkwijze een beroep doen op Bespaarmij, een online programma om mensen met schulden eenvoudig te helpen. RadarAdvies kan gemeenten projectmatig ondersteunen met Bespaarmij.

Mensen die het lastig vinden om met geld om te gaan of schuldproblemen hebben, kunnen een beroep doen op de schuldhulpverlening van de gemeente waarin zij wonen. Schuldhulpverleners uit die gemeente kunnen (met hulp van Bespaarmij) mensen met een bijstandsuitkering trainen en als ‘bespaarders’ inzetten om bewoners met (dreigende) schulden te helpen.

Bespaarmij in Amsterdam
In meerdere gemeenten lopen al projecten met Bespaarmij. In Amsterdam bijvoorbeeld. Hier bieden ‘bespaarders’ van Bespaarmij vanuit vier buurtwerkkamers (o.a. in opdracht van woningcorporaties) hulp aan bewoners die te maken hebben met (dreigende) schulden en/of betalingsachterstanden.
 
Bespaarmij in Bodegraven-Reeuwijk
RadarAdvies is in Bodegraven-Reeuwijk eenzelfde project met Bespaarmij begonnen. Partners verwijzen vanuit hun bestand actief klanten en bewoners door waarna zij worden gekoppeld aan een medewerker van Bespaarmij die is opgeleid tot bespaarder. Deze medewerker biedt (in een vroeg stadium) inzicht in de inkomsten en uitgaven van iemand met dreigende financiële problemen. Zo kan de gemeente op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen in een vroeg stadium bijstaan met schuldhulpverlening.

Neem voor meer informatie contact op met Han Riksten of Caroline Lindner.

Onze adviseurs

 

1 2