Naar Nieuws

Werkbijeenkomst transformatie sociaal domein: leiden of lijden?

Nieuws - 02 augustus 2017

Voelt u ook af en toe de behoefte om de tussenstand op te maken van uw aanpak van de transformatie in uw gemeente? En zou nieuwe inspiratie welkom zijn? Kom dan een middag – kosteloos – werken aan uw professionele en persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende tijdens een van de twee sessies ‘Transformatie sociaal domein: leiden of lijden?’ op maandag 18 of woensdag 27 september in Amersfoort.

Gemeenten, aanbieders en inwoners zijn inmiddels ruim anderhalf jaar aan het transformeren in het sociaal domein. Brandt bij u het heilige vuur nog? Bent u in uw gemeente met veel energie aan het investeren in de vernieuwing, in andere werkwijzen, in ontschotten en het bouwen van voorzieningen in het voorveld? Of loopt u toch weer vast in een nieuwe systeemwereld? Krijgt u de tijd om te ontwikkelen of bent u vooral bezig met planning en control? Realiseert uw gemeente de maatschappelijke doelen of worden vooral maatwerkvoorzieningen geïndiceerd? En heeft u een ambitieuze transformatieagenda? Of tast u in het duister over wat nodig is om de transformatie te doen slagen?

Namens het A+O fonds Gemeenten nodigen onze adviseurs Marjon Breed en Wim Klei u uit om concreet aan de slag te gaan met vraagstukken rondom sturen en transformeren uit uw eigen praktijk.

Programma

In de inspiratiesessies gaan we heel concreet aan de slag. Het thema: Ik, de leidinggevende veranderaar. Het doel: elkaar inspireren en van nieuwe energie voorzien. We vragen je een transformatiekwestie mee te nemen: een casus waar je nu mee worstelt en die van belang is voor jouw professionele ontwikkeling. Tijdens het seminar gaan we met iedere kwestie aan de slag. Je leert van elkaar anders kijken. Het draait om verkennen en herkennen. Met de feedback van de begeleiders en de groep kun je na afloop verder.

De sessies duren 1 dagdeel en vragen 1-2 uur voorbereiding van je. Voorgaande aan de bijeenkomst wordt met je contact opgenomen. Beide sessies worden afgesloten met een reflectieronde waarin we ieders wensen en ideeën voor een leernetwerk in kaart brengen. Er kunnen max. 12 mensen deelnemen.

13.00 Inloop
13.30 Kennismaking
14.30 Jouw kwestie bij de kop
16.00 Wrap up: hoe was het en hoe gaat u nu verder?
16:30 Einde

Waar

Meeting Center Eenhoorn in Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2

Wanneer

Maandag 18 en woensdag 27 september van 13.00 tot 16.30 uur

Meer informatie

Voor meer informatie over de organisatie van het leernetwerk secretariaat@aeno.nl of 070 - 763 00 30.

Kosten bij afwezigheid

Deelname is kosteloos. Alleen wanneer u zich niet tijdig afmeldt (uiterlijk 5 werkdagen voor de start) wordt er €75,- in rekening gebracht.

 

 

1 2