Twee nieuwe trainees bij RadarAdvies

Nieuws - 13 maart 2017

Begin maart heeft RadarAdvies weer twee nieuwe trainees verwelkomd. Jordy Krasenberg en David Sondorp zullen respectievelijk het team Samenleven en het team Werk versterken. Beiden hopen zich in de komende anderhalf jaar te ontwikkelen tot een veelzijdig adviseur binnen het sociaal domein.

De stap naar RadarAdvies

David heeft  er al een traineeship op zitten. Bij UWV hield hij zich bezig met verbeteringen in het werkproces. “Omdat we midden in een verandertraject zaten, ben ik hier na mijn traineeship blijven hangen om hierin te adviseren. De vervolgstap werd voor mij toen duidelijk: ik wilde verder als adviseur.” Ook Jordy bewoog zich al eerder op het vlak van actuele en sociale vraagstukken. Zo liep hij stage bij de Nederlandse ambassade in Koeweit, coördineerde hij onderwijsprojecten en was hij interim coördinator bij een organisatie die ongedocumenteerde asielzoekers bijstaat. Vooral de laatste functie motiveerde hem: “Ik wilde meer doen op het gebied van samenleven.”

Verder ontwikkelen

De nieuwe trainees hebben ook al een plan voor hun toekomst bij RadarAdvies. Jordy zal zich vooral gaan bezig houden met sociale teams, vluchtelingen en de preventie van radicalisering binnen Nederland maar ook bij onze Europese opdrachtgever. “Door mijn vele reizen heb ik een wereldwijd netwerk opgebouwd dat mij motiveert om ook buiten het Nederlands kader naar de oplossing te kijken.” David: “Ik wil zoveel mogelijk organisaties leren kennen en diverse opdrachten uitvoeren. Mijn kracht ligt in het combineren van analytische vaardigheden en een menselijke aanpak. Ik duik  makkelijk diep de data in om verbanden en trends te vinden, maar ik vind het ook belangrijk om me te verplaatsen in de belevingswereld van de mensen waarover ik een analyse uitvoer.”

Het programma biedt startende adviseurs de tijd en de ruimte een specialisatie te ontwikkelen. David: “De komende tijd zal in het teken staan van leren, leren en leren. Maar ik zal niet te bescheiden zijn om nieuwe ideeën te opperen, zowel intern als bij opdrachtgevers.” Jordy vult aan: “Er komen ook dit jaar weer nieuwe opgaven richting de gemeentes, denk aan het ingewikkelde proces van integratie. Ik wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing.”

Traineeprogramma

Jaarlijks starten twee of meer trainees met het opleidingsprogramma van RadarAdvies. In anderhalf jaar tijd maken de jonge talenten kennis met alle aspecten van het adviseursvak. In het programma is ruimte om volwaardig mee te werken in diverse opdrachten en trainingen te volgen. Houd onze vacaturepagina in de gaten voor de actuele vacatures.