Transitie onder controle

10 december 2015

BDO en RadarAdvies presenteerden op 9 december het gezamenlijke onderzoek Transitie onder controle tijdens de conferentie Sturing en monitoring in het sociaal domein. Ongeveer 65 professionals waren aanwezig vanuit de gemeenten en zorginstellingen.

Sturing en beheersing in het sociaal domein

De transities in het sociaal domein vragen om nieuwe manieren van sturing en beheersing door de gemeenten en zorgaanbieders. BDO en RadarAdvies voerden samen een onderzoek uit met als hoofdvraag: hoe kunnen gemeenten en zorgaanbieders hun sturing en beheersing het beste inrichten zowel op korte als middellange termijn? De resultaten zijn vertaald naar tien adviezen voor verantwoord veranderen in het sociaal domein.

Gemeenten en zorg in debat

Professionals vanuit gemeenten en zorginstellingen deelden hun ervaringen en bespraken de noodzaak van leidende principes, innovatie vanuit de samenleving en het in gesprek gaan met elkaar en met de cliënt. Gemeenten en zorgaanbieders bepalen samen de voorwaarden en brengen samen de administratieve lastendruk omlaag. Geduld en ongeduld is nodig om de daadwerkelijke transformatie te bewerkstelligen.

Publicatie Transitie onder controle

De tien adviezen voor verantwoord veranderen in het sociaal domein maken onderdeel uit van de publicatie Transitie onder controle. Hierin zijn de resultaten van het onderzoek van BDO en RadarAdvies verwerkt. Meer weten over dit thema of de publicatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Lees 'Transitie onder controle' online

scoot mobiel over straat