Training aan journalisten over preventie radicalisering

24 februari 2017

Eind februari heeft RadarAdvies voor de tweede keer een training gegeven aan een groep journalisten van over de hele wereld. Het RNTC (voormalige Wereldomroep) verzorgt een cursusprogramma aan journalisten genaamd Producing media to counter radicalisation. Dit programma versterkt hen om in eigen land radicalisering tegen te gaan.

De aanpak van RadarAdvies

Adviseurs Liang de Beer en Marjolein Keltjens verzorgden een introductie over de preventieve aanpak van het Radicalisation Awareness Network. Zij gingen in op het belang van partners, preventie en het betrekken van jongeren. Het tweede deel van de sessie was gericht op de verschillende ‘prevention narratives’ en de campagnes die in Europa zijn gemaakt de afgelopen jaren.

Aan de slag

De journalisten komen allen uit landen waar persvrijheid of samenwerking met de overheid niet een gegeven is. Na de drie weken cursus gaan zij verder aan de slag met het onderwerp preventie van radicalisering in hun eigen land en met het opzetten van campagnes. De deelnemers gaven aan onder andere uit de training mee te nemen:  de behoefte om partners te vinden voor preventiemaatregelen, de noodzaak om een duidelijke doelgroep te definiëren voor je campagne of narratief en het besef dat campagnes niet altijd gecompliceerd hoeven te zijn.

Meer weten?

RadarAdvies verzorgt diverse trainingen op het gebied van de preventie van radicalisering. Zo bieden wij een basistraining aan en een gevorderde gesprekstraining. Maar ook een training op maat, bijvoorbeeld over communicatie en preventie, behoort tot de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op met een van onze adviseurs.