Van trainee tot junior adviseur

Ieder jaar hebben wij een nieuwe traineepoule. Trainees ontdekken wat het adviesvak inhoudt, werken mee aan projecten en er is volop ruimte voor zelfontwikkeling. En daarna? Een enkeling gaat op zoek naar een andere baan, maar de meesten worden junior adviseur bij ons. Lees hier de ervaringen van onze oud-trainees!

Raynor Reinink oud-trainee

“Toen ik bij RadarAdvies kwam werken had ik nog geen ervaring in dit werkveld. Tijdens en na mijn studie Sociologie heb ik voornamelijk gewerkt in de horeca en was ik chef-kok bij een sociale onderneming in Amsterdam. Het adviesvak was dus helemaal nieuw voor mij. Ik solliciteerde voor het traineeship, omdat ik breed maatschappelijk geïnteresseerd ben en ik me bij RadarAdvies kon verdiepen in meerdere interessegebieden. In korte tijd heb ik mezelf kunnen ontwikkelen in het adviseursvak en binnen de verschillende beleidsterreinen. Dit is zowel uitdagend alsook pittig. Gelukkig krijg je tijdens je traineeship veel ondersteuning in de vorm van trainingen en workshops. Daarnaast heb je veel reflectiemomenten met je mede-trainees. Je wordt heel vrijgelaten waardoor je je werk flexibel kunt indelen. Dit vereist echter ook dat je goed zelfstandig kunt werken en eigen initiatief toont. Bovenal werk je bij RadarAdvies in een inspirerende omgeving, een mooie mix van jonge mensen en collega’s die hun sporen in het sociaal domein al hebben verdiend. En waar bovendien wordt gewerkt vanuit een gezamenlijk doel: de maatschappij een stukje beter maken, in het bijzonder voor mensen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.”

Kifah Shoker | Oud trainee

Adviseur en onderzoeker sociaal domein Kifah Shoker

“Het traineeship biedt veel ruimte om dingen uit te proberen, te vallen en weer op te staan. Ik heb het als heel breed en afwisselend ervaren. Een plek waar je bewustere keuzes leert maken. Wat ik zo bijzonder vind aan Radar is de open, warme, informele sfeer. Je vindt elkaar steeds weer in andere vraagstukken, teamsamenstellingen en opdrachtsvormen. Het werk is inhoudelijk en uitdagend en je maakt impact. Die combi is voor mij een gouden formule.”

“Tijdens het traineeship word je meteen in opdrachten meegenomen: zo leer je wat ondernemerschap betekent en welke rollen en onderwerpen bij jou passen. Het persoonlijke assessmenttraject startte na een paar maanden. Dit is enorm waardevol gebleken; die eerste maanden zijn voorbij voor je het weet. Middels dit traject sta je toch bewust stil bij de tot nu toe opgedane ervaringen van de eerste maanden. Een kans voor reflectie, inzoomen op waar jouw talenten en krachten liggen en een moment om je ontwikkelpad verder uit te stippelen. Terwijl je jezelf op verschillende vlakken ontwikkelt, kan je echt al iets toevoegen aan de organisatie. Want bij Radar maakt het niet uit hoe jong, oud of ervaren je bent; wat telt is wat je in te brengen hebt. Dat kan allerlei vormen aannemen: inhoudelijke presentaties, reflecties in overleggen, een vraag om advies, het delen van je ervaring of bijvoorbeeld een (kritische) blik op processen binnen de organisatie. Daardoor voel je je gewaardeerd en heel snel onderdeel van de organisatie. Gegarandeerd geen moment verveling bij ons!”