Ons traineeship: maak werk van jouw perspectief!

Met jouw frisse perspectief werken aan sociale vraagstukken

Twijfel je over waar je zal solliciteren na je studie? Of ben je al begonnen met werken, maar is het niet helemaal wat je zocht? Of weet je überhaupt niet waar je op je plek zal zijn? Misschien is ons traineeship dan iets voor jou.

Bij ons krijg je de kans om aan te haken bij adviseurs die werken aan zo’n beetje alle sociale vraagstukken in Nederland. Zo ontdek jij jouw ideale plek en zijn wij een fris perspectief rijker!

Wat doe jij tijdens een traineeship?

We onderzoeken samen of het vak van adviseur bij je past. Of jij zowel een wereldverbeteraar als een commerciële denker bent. Je leert het verschil te maken op het gebied van jeugd, zorg, participatie of sociale veiligheid.

Als trainee ga je:

 • meewerken aan adviesopdrachten en publicaties (communicatie)
 • een actieve rol spelen in sessies, focusgroepen en interviews
 • vakinhoudelijke informatie onderzoeken en analyseren en rapportages opstellen
 • kennismaken met veel verschillende organisaties, van gemeente tot overheid van provincie tot stichting. Je loopt mee in verschillende projecten op verschillende soorten onderwerpen
 • vanuit je eigen kracht, met elkaar ideeën, processen en concrete plannen ontwikkelen
 • je verder ontwikkelen in projectmatig werken en organiseren

Voor je het weet ben je in dienst als junior adviseur of ga je met bergen ervaring en een top tijd achter de rug op zoek naar iets nieuws!

Wat krijg je van ons?

 • een werkplek voor 1 tot 1,5 jaar waar je jezelf kunt ontwikkelen tot junior adviseur
 • een mentor met wie je kunt sparren en waar je altijd je verhaal bij kwijt kunt
 • workshops, trainingen en intervisiebijeenkomsten
 • een plek in een nieuwe traineepool waarin je werkgerelateerde onderwerpen bespreekt
 • een plek in de Ondernemerskamer van RadarAdvies waarin je workshops en trainingen krijgt op het gebied van persoonlijke- of vakinhoudelijke ontwikkeling
 • teambuilding middagen en uitjes

Voorbeeldopdrachten traineeship

In 2022 en 2023 werkten onze trainees onder andere aan:

 • het oprichten van een klankbordgroep voor gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire in het buitenland in opdracht van het ministerie van Financiën
 • onderzoek naar seksuele en relationele voorlichting op basissscholen, voortgezet onderwijs en mbo

En deze oud-trainees gingen je voor …

Feline Deniz 

Feline Deniz RAN

Studie: master culturele psychologie
Nu: junior adviseur team radicalisering en democratie

Waarom koos je voor een traineeship bij RadarAdvies?

“Ik wilde ontdekken hoe het zou zijn om bij een adviesbureau te werken. Hoe het is om samen te werken met verschillende opdrachtgevers en doelgroepen.”

Hoe beviel het werken bij ons bureau?

“Mijn doel is realiteit geworden. Bovendien kon ik na corona door heel Europa reizen voor RAN en RAN Western Balkans. Ik heb inhoudelijk veel mogen bijdragen aan verschillende opdrachten.”

Malaz Shahhoud

Malaz Sahhoud adviseur RANStudies: bachelor Politicologie aan de Universiteit van Damascus, een premaster politicologie en een master Internationale betrekkingen aan de VU

Nu: junior adviseur team radicalisering en democratie

Wat was jouw droom toen je koos voor ons traineeship?

“Als nieuwkomer in Nederland was het mijn droom om goede, nieuwe vriendschappen op te bouwen, werk te doen waar ik van zou genieten en daar goed in zou worden. Maar vooral dat ik me onderdeel zou gaan voelen en van betekenis zou kunnen worden in deze samenleving.”

Tijdens corona heb je vooral digitaal gewerkt. Hoe was dat?

“Ik voelde zelfs via online meetings de warme, collegiale sfeer en veilige en ondersteunende werkomgeving van RadarAdvies. Ik heb hier mijn kwaliteiten verder kunnen ontwikkelen.”

Selectieprocedure

Vacatures worden altijd geplaatst op onze website, LinkedIn en in onze nieuwsbrief. Houd deze kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures, de selectieprocedure en de mogelijkheid om te solliciteren.