Ons traineeship

 

We hebben voor dit jaar een volledige traineepool. Daarom werven we in de tweede helft van 2019 geen nieuwe trainees.

Ben je net afgestudeerd of maximaal twee jaar aan het werk? Bij ons kun je jezelf optimaal ontwikkelen tot ondernemende young professional. Waarom optimaal? Omdat je bijdraagt aan innovatieve projecten en opdrachten en bent dagelijks bezig met het oplossen van uitdagende sociale vraagstukken.

Waarom een traineeship?

Wij geloven in jong talent, daarom bieden we hen de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot adviseur. Én we geloven in diversiteit. Trainees zorgen in opdrachten en binnen onze eigen organisatie voor een jong en fris perspectief.

Hoe ziet ons traineeship er uit?

  • duur: 1,5 jaar
  • 1 keer per maand intervisie én een training of workshop
  • lid van een ambitieuze traineepool
  • lid van Ondernemerskamer
  • begeleiding door een doorgewinterde mentor

1,5 jaar vliegt voorbij … Voor je het weet ben je in dienst als junior adviseur of ga je met bergen ervaring en een top tijd achter de rug op zoek naar iets nieuws!

Wat krijg je van ons?

De traineepool komt 1 keer per maand bij elkaar voor workshops, trainingen en intervisiebijeenkomsten. Er komen verschillende werkgerelateerde onderwerpen aan bod. Deze bijeenkomsten worden grotendeels door de trainees georganiseerd waardoor je veel inspraak hebt in de te bespreken onderwerpen.

Een mentor. Een adviseur uit jouw eigen team of juist iemand uit een ander team (de afwisseling is meestal wel zo inspirerend). Met je mentor kan je heel wat sparren of je kunt gewoon even lekker je verhaal kwijt.

Voor trainees, junioren en medioren is er de Ondernemerskamer. Per jaar komt deze club acht keer samen voor workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke- of vakinhoudelijke ontwikkeling. Naast serieuze, inhoudelijke workshops en trainingen heeft de OK ook een keer per jaar een teambuildingsmiddag en aan het eind van het jaar een leuke, gezellige jaarafsluiting.

Diede Oudenampsen trainee
“Ik heb tot nu toe veel verschillende dingen gedaan binnen RadarAdvies. Bijvoorbeeld het begeleiden van bijeenkomsten en meewerken aan een evaluatieonderzoek naar jeugdhulp. Daarnaast heb ik mezelf verdiept in inhoudelijke thema’s waar RadarAdvies zich mee bezig houdt, zoals de integratie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt. Als trainee heb je veel ruimte om jezelf te ontwikkelen: door samen te werken met (ervaren) collega’s, maar het is ook mogelijk om, in opdrachten, op veel verschillende gebieden en thema’s ervaring op te doen. Er is veel betrokkenheid en aandacht voor elkaar binnen de organisatie, waardoor je snel je weg vindt. De combinatie tussen inhoudelijke uitdagingen en een fijne werksfeer maakt dat ik mij al snel op mijn plek voelde.”

David Sondorp (oud-)trainee

“Na anderhalf jaar binnen een ambtelijke organisatie was het tijd voor een carrièreswitch. Ik was op zoek naar een plek met hart voor de mens, zowel in werkzaamheden als naar elkaar. Daarnaast was ik op zoek naar prestatiegerichte organisatie. Die plek vond ik in RadarAdvies. De keuze voor een traineeship was ondanks mijn eerdere werkervaring een goeie. Ik kon rustig landen in een wereld die wel werkt binnen het ambtelijke, maar op veel punten heel anders werkt.  Ik omschrijf het Traineeship bij RadarAdvies vaak als een glas water met ijsblokjes. De ijsblokjes zijn de vaste ankerpunten binnen het traineeship. Het zijn de opleidingsdagen, de workshops en de assessments waarvan RadarAdvies aangeeft dat deze essentieel zijn voor je ontwikkeling richting adviseur. Daarnaast het water. RadarAdvies biedt een hoop ruimte voor eigen invulling van je traineeship. Deze is afgestemd op jou als persoon. Zelf hou ik ervan ruimte te pakken, in vrijheid te werken. Dat is precies wat het traineeship biedt. Dat betekent ook dat je weleens moet zwemmen, maar daar leer je het meeste van.

Ik ben inmiddels al een tijdje geen trainee meer en werk nog met veel plezier bij RadarAdvies. RadarAdvies heeft me een brede blik op het sociaal domein helpen ontwikkelen, een specialisatie op werk, inkomen en armoede en een hele hoop interessante ontmoetingen met mensen die allemaal hetzelfde willen: Nederland een stukje beter maken, als is het maar elke dag een klein beetje!”

 

Marthe van den Brink trainee
”Ik doe voor een gemeente onderzoek naar het tegengaan van radicalisering en polarisatie. Hiervoor voer ik interviews uit met professionals uit de wijk. Daarnaast ben ik betrokken bij Goal, een mentorproject van RadarAdvies. Het fijne aan het traineeship is dat je de ruimte krijgt om aan je eigen ontwikkeling te werken. Je krijgt de kans om aan opdrachten te werken die sterk verschillen in zowel onderwerp als uitvoering en kom je met de andere trainees samen voor trainingen en intervisies. Het laagdrempelige contact tussen collega’s en de gezamenlijke activiteiten die regelmatig worden georganiseerd, creëren een fijne werkomgeving.”

Michiel van Haren Noman (oud-)trainee

“In de tijd dat ik solliciteerde zat de arbeidsmarkt voor starters behoorlijk op slot. Ik wilde graag als adviseur aan de slag met organisatievraagstukken in het publieke domein. Toevallig ontmoette ik een adviseur van RadarAdvies op een feestje, we raakten aan de praat en hadden een klik. Zo kwam ik binnen als trainee.
Het begin was best wel pittig: een nieuwe omgeving, veel verschillende rollen en opdrachten. Maar er was ook ruimte om zelf veel uit te vinden en te leren. Het traineeship heeft er, mede door de workshops en coaching, voor gezorgd dat ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de adviseur die ik nu ben.

Het traineeship heeft mij niet alleen zakelijk gezien, maar ook persoonlijk meer gebracht; meer inzicht in hoe ik zelf in elkaar zit, in welke situaties ik mijn kwaliteiten optimaal kan gebruiken en in welke dingen ik gewoon moet toegeven iets minder goed te zijn. Daarnaast heb ik geleerd om vanuit verschillende rollen te werken: onderzoeker, adviseur, begeleider en interimmer. Het komt allemaal voorbij en elke rol vraagt om andere kennis en competenties. Kennis van het sociaal domein en de werking van het publieke bestel is daarbij ook van belang. Je hoeft niet alles te weten, maar je moet begrijpen hoe het werkt.”

Meet & greet een (oud-)trainee

Nieuwsgierig hoe het is om trainee bij RadarAdvies te zijn? Wie kunnen jou dit beter vertellen dan onze huidige trainees? Of een oud-trainee? Daarom kan je, op het moment dat er nog geen zicht is op een selectieronde, een (oud-)trainee ontmoeten. Neem hiervoor per e-mail contact op met Clara Herderschee via: c.herderschee@radaradvies.nl en geef aan welke thema’s je interesseren.

Selectieprocedure

We organiseren een paar keer per jaar een nieuwe selectieprocedure. Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief: hierin lees je t.z.t. wanneer je kunt reageren.

Meer info?

Ben je op zoek naar meer informatie? Neem dan contact op met onze traineecoördinator Arnaud Brix via: a.brix@radaradvies.nl.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!