Onderwijscongres ‘Voorkom radicalisering’

Nieuws - 11 mei 2016

Voor de tweede keer organiseert Medilex een congres over de preventie van radicalisering voor onderwijsprofessionals. Het congres ‘Voorkom radicalisering. Signalering en aanpak van radicalisering bij jongeren’ vindt plaats op 4 oktober. RadarAdvies is ook dit jaar weer van de partij: Omar Ramadan zal de rol van dagvoorzitter op zich nemen, Marieke Megens en Marjolein Keltjens nemen een expertsessie voor hun rekening.

Radicalisering bij jongeren

Jongeren denken vaak zwart-wit en zijn nog onvoldoende in staat hun mening te nuanceren. Als leerlingen steeds radicaler worden in hun opvattingen en uitingen, vormt dit een gevaar voor het klimaat op school. Hoe maakt een leraar extreme sympathieën of opvattingen bespreekbaar in de klas? En welke pedagogische aanpak hanteert een leraar bij vermoedens van radicalisering?

Programma

Het programma is geheel toegespitst op onderwijsprofessionals uit het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Tijdens de dag wordt gesproken over de volgende vragen: Hoe creëert een leraar een cultuur op school waarin een open gesprek mogelijk is? Welke pedagogische aanpak werkt bij vermoedens van radicalisering? Wat kan een school doen als er leerlingen radicaliseren? In de namiddag zijn er subsessies waar onder andere wordt ingegaan op gesprekstechnieken, multidisciplinair samenwerken en crisismanagement.

Meer weten?

Op de evenementenwebsite van Medilex vindt u meer informatie over het programma, de kosten en de locatie. Het is nu al mogelijk om u in te schrijven.

RadarAdvies is expert op het gebied van preventie van radicalisering. Wij verzorgen het dagvoorzitterschap, treden regelmatig op als expert maar bieden nog veel meer. Een overzicht vindt u in deze productenwaaier. Neem contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.