Nieuwe collega’s team Radicalisering en democratie

10 mei 2021

Het team Radicalisering en democratie verwelkomt deze maand 4 nieuwe collega’s: Alwyn, Ceren, Esther en Fenna. Zij gaan met name aan de slag met de thema’s preventie van radicalisering en polarisatie, extremisme en weerbare democratie. 

Alwyn Voogd

Vanuit zijn studieachtergrond in Geschiedenis en Conflict Studies ligt de interesse van Alwyn in het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken bij de grondoorzaken. Na zijn studie deed Alwyn ervaring op bij een internationaal georiënteerde tech start-up in Utrecht. Daarom weet hij zijn weg goed te vinden in de digitale wereld. Alwyn gaat zich inzetten voor de preventie van radicalisering en polarisatie.

Ceren Özkan

Ceren is als bestuurskundige en historicus bekend met de maatschappelijke vraagstukken van het sociaal domein en heeft eerder bij een adviesbureau aan diverse projecten gewerkt als strategisch adviseur. Ceren gaat bij ons aan de slag met de preventie van radicalisering en een weerbare democratie.

Esther Zuiderveld

Na haar studie Criminologie heeft Esther gewerkt bij Slachtofferhulp als onderzoeksmedewerker, was zij toezichthouder bij Reclassering Nederland en heeft zij gewerkt als junior onderzoeker bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving. Bij ons gaat ze zich in ieder geval inzetten voor het Radicalisation Awareness Network en een evaluatie omtrent extremisme.

Fenna Canters

In 2018 begon Fenna bij RadarAdvies als medewerker van team Support. Geen nieuwe collega dus, maar wel een nieuw team. Sinds april versterkt zij team Radicalisering en democratie als adviseur. Fenna heeft een Master Peace, Trauma and Religion en houdt zich graag bezig met thema’s als diversiteit, intercultureel en -religieus contact en preventie radicalisering. Zowel lokaal als op Europees niveau, voor onder andere het Radicalisation Awareness Network.