Goed nieuws: Gemeente Amsterdam steunt mentorproject Goal!

Nieuws - 09 mei 2016

Goal! bestaat al meer dan 10 jaar en in die jaren zijn er al 4500 jongeren gekoppeld aan een mentor. De Gemeente Amsterdam heeft in 2016 opnieuw haar steun uitgesproken voor het mentorproject. Dat betekent dat Goal! dit jaar 45 extra jongeren aan een mentor kan koppelen.

Mentorproject voor kwetsbare jongeren

Goal! is een mentorproject voor Amsterdamse (kwetsbare) jongeren van 12 tot en met 23 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jongeren worden gekoppeld aan een vrijwilliger die hen als coach een jaar lang begeleidt en ondersteunt op allerlei gebieden, zoals school, werk of vrije tijd. De mentor helpt de jongere om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen, zijn of haar (sociale) vaardigheden te versterken, het vinden of behouden van school, stage en/of werk, te praten over problemen (los van hulpverlening) of over hele normale zaken waar een jongere mee zit. De mentor ís er gewoon voor de jongere.

Financiering mentorproject

RadarAdvies voert het project Goal!  als sinds 2004 uit. Bij de start werd Goal! gefinancierd vanuit het onderwijsbeleid van de gemeente Amsterdam. De laatste jaren is Goal, vanwege bezuinigingen bij de gemeente, flink gekrompen. Vanaf 2013 was het project volledig afhankelijk van fondsen. Het is dan ook zeer goed nieuws dat de gemeente weer haar steun heeft uitgesproken en het project (gedeeltelijk) financiert.

Oproep: Nieuwe mentoren

Als gevolg van de extra steun vanuit de gemeente is er ook weer behoefte aan nieuwe mentoren, om deze jongeren te kunnen  matchen. Want, Goal gaat om jongeren, maar ook om burgers die actief willen participeren in de samenleving waarin ze leven. Mensen die de tijd nemen om naar een jongere te luisteren en zich in te leven. Personen die niet het beste van zichzelf in de ander stoppen, maar het beste uit de ander halen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over mentor worden van een jongere? Kijk dan op de website van Goal!  of bekijk hier het korte filmpje . Neem contact op met een van onze adviseurs om meer te weten te komen over de mentorprojecten die RadarAdvies heeft opgezet.