Directeur RadarAdvies bij de VN

Nieuws - 13 oktober 2015

Eind september was Omar Ramadan, directeur van RadarAdvies, te gast bij de Verenigde Naties in New York. De Amerikaanse president Obama organiseerde een bijeenkomst over de bestrijding van terreurgroep Islamitische Staat (IS) en de preventie van radicalisering.

Preventie radicalisering

De bijeenkomst was belegd tijdens de Algemene Vergadering van de VN. President Obama had regeringsleiders en ministers uitgenodigd uit de landen die deelnemen aan de coalitie tegen IS. De insteek van de bijeenkomst was om beter te kijken naar de inzet van maatregelen buiten een militaire campagne. Bewindspersonen Rutte en Koenders vertegenwoordigden Nederland, de eerste benadrukte het belang van preventie.

Radicalisation Awareness Network

RadarAdvies voert voor de Europese Commissie het Centre of Excellence van het Radicalisation Awareness Network (RAN) uit. Omar Ramadan heeft dit project de afgelopen jaren succesvol geleid. Hij heeft zich ontwikkeld tot een internationaal expert op het gebied van het voorkomen en bestrijden van radicalisering. Afgelopen februari was hij ook uitgenodigd voor een seminar in het Witte Huis over dit onderwerp.

Lees hier meer over het Radicalisation Awareness Network.