Naar Nieuws

Werkbijeenkomst parttime ondernemen vanuit de bijstand

Nieuws - 15 mei 2017

Bijstandsgerechtigden met ondernemerszin kunnen iets gaan doen wat perspectief biedt voor henzelf én voor de gemeente: een uitstroomkans op de (middel)lange termijn uit de bijstand. Uit het onderzoek ‘Werkzame bestanddelen van parttime ondernemen’ van RadarAdvies blijkt dat zowel bijstandsgerechtigden als gemeenten veel baat hebben bij een stevige infrastructuur voor parttime (coöperatief) ondernemen (PTO). Wij kunnen u hierbij helpen en organiseren daarom op 30 juni een werkbijeenkomst. Doel: het opstellen van een concreet actieplan voor parttime ondernemen binnen uw gemeente.

Parttime ondernemen: al uw vragen beantwoord

Er zijn veel vragen over de risico’s van PTO beleid. Hoe richt je het beleid zo in dat het niet conflicteert met de participatiewet? Hoe zorg je ervoor dat PTO niet leidt tot verdringing? Hoe organiseer je PTO zodat het maximaal rendeert? Wat doet je als een groepje bijstandsgerechtigden aangeeft in coöperatieverband te willen ondernemen? Allemaal vragen waar wij u bij kunnen helpen.

Programma

Tijdens de werkbijeenkomst gaan we dieper in op de werkzame onderdelen en gaat u aan de slag om voor de eigen gemeente een actieplan op te stellen. U gaat dus naar huis met een concreet actieplan voor parttime ondernemen binnen uw gemeente. Meer informatie over het programma volgt.

Locatie

Veemarkt 83, Amsterdam

Datum en tijdstip

Vrijdag 30 juni, 10.00 - 13.00 uur

Kosten

100,- euro per persoon (excl. btw)*

Aanmelden

d.sondorp@radaradvies.nl

*Mogelijk dat uw werkgever de bijeenkomst vergoedt vanuit het opleidingsbudget.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bob de Levita (RadarAdvies) via b.delevita@radaradvies.nl of 06 – 20211636.

Op de hoogte blijven? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Onze adviseurs

 

1 2