Omar Ramadan

Senior adviseur, directeur RadarAdvies

Expertises

Profiel

Programmamanager die resultaten boekt, sparring partner voor bestuurders en directeur RadarAdvies

Omar is directeur van RadarAdvies en senior adviseur. Hij is werkzaam binnen een groot deel van de sociale sector. Zo voert hij opdrachten uit voor gemeenten, ministeries en de Europese Commissie. Hij heeft toonaangevende expertise op het terrein van radicalisering en gewelddadig extremisme. Zo leidt hij momenteel voor de EU het prestigieuze Centre of Excellence van het Radicalisation Awareness Network (RAN). Omar is verder ingevoerd in de transitie van de jeugdzorg, andere decentralisaties naar de gemeenten, en de gevolgen daarvan voor het sociale domein. Ook heeft hij (interactieve) besluitvorming begeleid over de samenhang tussen deze diverse beleidsterreinen. Omar heeft tenslotte een aantal mentorprojecten voor risicojongeren helpen opzetten, uitvoeren of evalueren.

Kwaliteiten

Sparringpartner voor ambtelijke en bestuurlijke top. Omgevingsbewustzijn en communicatieve vaardigheden zijn kernkwaliteiten. Sensitiviteit en doortastendheid vullen dit aan. Omar is een analytische generalist en resultaatgericht. Strategisch sterke adviseur en manager. Heeft menig complex project succesvol geleid. Beschikt over een proactieve houding en is creatief. Combineert in diverse nevenfuncties als toezichthouder distantie en betrokkenheid.

Rollen

Strategisch sterke adviseur en manager. Heeft menig complex project succesvol geleid. Beschikt over een proactieve houding en is creatief. Combineert in diverse nevenfuncties distantie en betrokkenheid. Sparringpartner voor ambtelijke en bestuurlijke top. Omar is een analytisch generalist met oog voor resultaatgerichtheid.

Expertises

  • Preventie radicalisering
  • Integratie, inburgering en diversiteit
  • Mentorprojecten
  • Sociaal beleid

Opleiding

  • Politicologie
  • Filosofie

Recente projecten