5 golden tickets RadarFest 2019

 
jachthuis

Radar bestaat 30 jaar! En dat vieren we met een cadeau; het festival RadarFest. Speciaal voor onze klanten, partners én vijf lezers van Binnenlands Bestuur. Een festival met Lucia Rijker, Nathan de Groot en nog veel meer.

Wij geven 5 gratis tickets weg aan de eerste 5 personen die zich bij ons aanmelden.

Festival ins en outs

Wat gaat er nou eigenlijk gebeuren? Door onze collega’s word je meegenomen in de wereld van sociale vraagstukken, waarin zij en jij kennis en ervaring kunnen delen. Denk aan workshops of een lezing. Check www.radarfest.nl voor een indruk van de dag. Er worden 11 workshops gegeven. Met het golden ticket neem jij deel aan de workshop: Inburgering | ervaren, positie kiezen en verbinden. Een workshop over, zoals de naam het al zegt, inburgering.

Workshop

Inburgering | ervaren, positie kiezen en verbinden

Hoe kunnen en moeten we de inburgering verbeteren?

De inburgering gaat en moet veranderen. Als inburgering faalt, horen we niet alleen te kijken naar de statushouders, maar ook naar het systeem dat niet genoeg kansen biedt om succesvol te integreren. Het welbevinden van de statushouder vergroot de kansen op een succesvolle cultuurdiverse samenleving. Door de inburgering menswaardig in te richten bereik je dit. Maar hoe doe je dit?

Ervaar zélf hoe het is om in een vreemde omgeving binnen te stappen. Om door een vreemde, die jouw taal niet spreekt, aangesproken te worden. Iemand die – in jouw ogen – ongepaste vragen stelt. Ontdek hóe belangrijk het is om cultuursensitief te zijn.

Workshopleiders
Deze workshop wordt geleid door Yvonne Roolart en Jordy Krasenberg. Zij hebben allebei veel ervaring op het gebied van inburgering en de inburgeringswet. ‘Inburgering is geen productieproces en dé statushouder bestaat niet’, verteld Yvonne in een interview.

Meer weten?

Op onze speciale festival website kun je meer lezen over onze sprekers, het festivalterrein en andere belangrijke informatie.